ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜNE BATIRILMIŞ KEK VE VANİLYALI DONDURMA EŞLİĞİNDE İNCİR, HURMA TATLISI

Hindistan Cevizi Sütüne Batırılmış Kek Ve Vanilyalı Dondurma Eşliğinde İncir, Hurma Tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan Cevizi Sütüne Batırılmış Kek Ve Vanilyalı Dondurma Eşliğinde İncir, Hurma Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr incir
  • 500 gr hurma
  • 300 ml krema (Yarım çay bardağ)
  • 330 ml Hindistan cevizi sütü
  • Tarçın
  • 12 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • Yeteri kadar su
  • 8 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Vanilyalı dondurma

Hindistan Cevizi Sütüne Batırılmış Kek Ve Vanilyalı Dondurma Eşliğinde İncir, Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün. İncirleri de ikiye bölerek tencereye alın. Krema ekleyip macum gibi olana kadar pişirin ve soğutun. Pandispanya için yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Şekerin yarısını yumurtanın akları ile diğer yarısını yumurtanın sarıları ile köpürterek çırpın. Daha sonra bu iki karışımı aynı kapta birleştirip un, su ve vanilya ekleyerek çırpmaya devam edin. Çember kalıplara doldurup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Tatlının sosu için süt, Hindistan cevizi sütü, tarçın ve şekeri kaynatın. Soğutulmuş ve uygun şekilde kesilmiş pandispanyaları bu sosun içerisinde bekleterek sosun pandispanyaların içerisine işlemesini sağlayın. Daha önceden hazırladığınız incir ve hurma tatlısını sosunu çekmiş pandispanyanın üzerinde vanilyalı dondurma ile servis yapın. Afiyet olsun.

Tarifte ihtiyaç duyacağınız vanilyalı dondurma tarifini de listenize ekleyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.