ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ HAVUÇ TOPLARI

Havuç Topları

Havuç Topları

Havuç ve bisküvi ile nefis bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz. Rendelenmiş havuç, ufalanmış bisküvi ve ceviz ile hazırlanan bu tatlı, çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Ortalama 10 dakikada hazırlanan havuç topları, hindistan cevizine batırıldıktan sonra servis edilir. Aniden gelen misafirler için kolayca hazırlayabileceğiniz havuç toplarını, antep fıstığına veya renkli şekerlemelere de batırabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, yalnızca 6 malzemeden oluşan havuç topları tarifine geçebiliriz.

Bisküvili çikolata topları ve yulaflı çikolata topları tarifimize de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuç Topları Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 5 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ceviz içi

Havuç Topları Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle havucu güzelce yıkayın, kurulayın ve kabuklarını soyun.
  • Ardından bir tencerenin içerisine havuçları rendeleyin. 
  • Üzerine sıvı yağ ve şekeri ilave ederek 2-3 dakika kavurun.
  • Kavurma işleminin ardından havuçları soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
  • Bu esnada bisküvileri rondodan çektirerek ufalayın.
  • Ceviz içini de rondoya ilave edin ve ufalanması için çektirin.
  • Havuçlu karışım soğuduktan sonra üzerine bisküvi ve cevizleri ilave edin. Elinizde yoğurun ve yuvarlayarak şekil verin.
  • Havuçlu topları hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına alın. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Havuç Topları Kaç Kalori?

  • Havuç toplarının bir adedi 48, bir porsiyonu ise yaklaşık 145 kalori değerindedir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!