Havuç Topları

Havuç Topları
13 Nisan 2023

Havuç ve bisküvi ile nefis bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz. Rendelenmiş havuç, ufalanmış bisküvi ve ceviz ile hazırlanan bu tatlı, çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Ortalama 10 dakikada hazırlanan havuç topları, hindistan cevizine batırıldıktan sonra servis edilir. Aniden gelen misafirler için kolayca hazırlayabileceğiniz havuç toplarını, antep fıstığına veya renkli şekerlemelere de batırabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, yalnızca 6 malzemeden oluşan havuç topları tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Havuç Topları Kaç Kalori?

  • Havuç toplarının bir adedi 48, bir porsiyonu ise yaklaşık 145 kalori değerindedir.

Bisküvili çikolata topları ve yulaflı çikolata topları tarifimize de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Havuç Topları için

Malzemeler

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 5 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ceviz içi
Havuç Topları

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle havucu güzelce yıkayın, kurulayın ve kabuklarını soyun.
  2. Ardından bir tencerenin içerisine havuçları rendeleyin. 
  3. Üzerine sıvı yağ ve şekeri ilave ederek 2-3 dakika kavurun.
  4. Kavurma işleminin ardından havuçları soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
  5. Bu esnada bisküvileri rondodan çektirerek ufalayın.
  6. Ceviz içini de rondoya ilave edin ve ufalanması için çektirin.
  7. Havuçlu karışım soğuduktan sonra üzerine bisküvi ve cevizleri ilave edin. Elinizde yoğurun ve yuvarlayarak şekil verin.
  8. Havuçlu topları hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına alın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo