ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ GRANOLA

GRANOLA

Granola
8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Granola tarifi için malzemeler
  • 3 su bardağı yulaf ezmesi 
  • 1 yemek kaşığı toz tarçın
  • 1 su bardağı iç tatlı badem
  • Yarım su bardağı elma püresi
  • 3/4 su bardağı bal
  • Yarım su bardağı pekmez
Granola Nasıl Yapılır

  • Yulaf ezmesi, toz tarçın ve iri doğradığınız bademleri geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Elma püresi, bal ve pekmezi ise geniş bir kasede tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırıp yulaf ezmesine ilave edin. İyice karıştırıp harcı yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.
  • Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 40 dakika pis¸irin. Fırını kapattıktan sonra kapağını hafif aralık bırakın ve granola iyice çıtırlaşıncaya kadar fırında bekletin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!