ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ FIRINDA HELVA

Fırında Helva

Fırında sıcak helva

Balık restoranlarının olmazsa olmazı haline gelen fırında helva, özellikle balık yedikten sonra kan şekerini yükseltmek ve sindirimi dengelemek için tüketilir. Lezzetine doyum olmayan fırında helva, 20 dakika gibi kısa bir sürede sofralardaki yerini alır. Balık yemeklerinin üzerine sütlü tatlılar yenmediği için, büyüklerimiz çareyi helva yapımında bulmuş. Malzemeleriniz hazırsa, fırında helva nasıl yapılır sorusu için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak irmik helvası, umaç helvası ve çekme helva tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Helva Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g sade tahin helvası (fıstıklı da olabilir
  • 1 çay bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1.5 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı iri kırılmış badem veya ceviz

Fırında Helva Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle helvayı bir kabın içerisine alın ve küp küp doğrayın.
  • Helvanın üzerine oda sıcaklığındaki tereyağı, süt ve limon suyunu ekleyin.
  • Bu karışımı çatalla ezin veya blenderdan geçirin.
  • Helvalı karışımı küçük ya da orta boyutlardaki güveç kaplarına paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerine badem veya ceviz serpiştirin.
  • Helva piştikten sonra sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Fırında Helva Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Helva yapımında, dilediğiniz helva çeşidini kullanabilirsiniz.
  • Fırını önceden ısıtarak helvanın eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Güveç kabı yerine ısıya dayanıklı cam kaplar da kullanabilirsiniz.
  • Fırında helvayı vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

1 Porsiyon Fırında Helva Kaç Kalori?

  • 100 gramlık bir porsiyon fırında helva, yaklaşık 275 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!