Fırında Helva

Fırında Helva
06 Aralık 2022

Balık restoranlarının olmazsa olmazı haline gelen fırında helva, özellikle balık yedikten sonra kan şekerini yükseltmek ve sindirimi dengelemek için tüketilir. Lezzetine doyum olmayan fırında helva, 20 dakika gibi kısa bir sürede sofralardaki yerini alır. Balık yemeklerinin üzerine sütlü tatlılar yenmediği için, büyüklerimiz çareyi helva yapımında bulmuş. Malzemeleriniz hazırsa, fırında helva nasıl yapılır sorusu için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Fırında Helva Kaç Kalori?

  • 100 gramlık bir porsiyon fırında helva, yaklaşık 275 kaloridir.

Alternatif olarak irmik helvası, umaç helvası ve çekme helva tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Helva için

Malzemeler

  • 500 g sade tahin helvası (fıstıklı da olabilir
  • 1 çay bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1.5 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı iri kırılmış badem veya ceviz
Fırında Helva

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle helvayı bir kabın içerisine alın ve küp küp doğrayın.
  2. Helvanın üzerine oda sıcaklığındaki tereyağı, süt ve limon suyunu ekleyin.
  3. Bu karışımı çatalla ezin veya blenderdan geçirin.
  4. Helvalı karışımı küçük ya da orta boyutlardaki güveç kaplarına paylaştırın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerine badem veya ceviz serpiştirin.
  6. Helva piştikten sonra sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Fırında helvayı vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Helva yapımında, dilediğiniz helva çeşidini kullanabilirsiniz.
  • Fırını önceden ısıtarak helvanın eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Güveç kabı yerine ısıya dayanıklı cam kaplar da kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo