ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ BALLI KARAMEL ŞEKERLEMESİ

Ballı karamel şekerlemesi

Ballı karamel şekerlemesi

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı karamel şekerlemesi tarifi için malzemeler

  • 160 g bal
  • 200 g toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 180 g kaymak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı

Ballı karamel şekerlemesi Nasıl Yapılır

Bal ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Ara ara karıştırarak kaynatın. Şeker kenarlarından şeffaflaşmaya başladığında altını kısın ve bir spatula yardımıyla karıştırarak şeker tamamen eriyene kadar pişirmeye devam edin. Ayrı bir sos tenceresinde tereyağı ve kaymağı eritip ballı şekere ilave edin. Tuz ve vanilyayı ekleyerek karışımı tatlandırıp, yoğunlaşıncaya kadar yaklaşık bir saat daha pişirip ocaktan alın. Karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen bir kek kalıbına yayın ve 1.5 saat kadar buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkartın ve kağıt havluya sararak fazla yağını çektirin. Ufak parçalara bölerek ya da tam donmadan önce burarak şekil verin. Bir süre daha buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.