ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ BALLI KARAMEL ŞEKERLEMESİ

Ballı Karamel Şekerlemesi

Ballı karamel şekerlemesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı Karamel Şekerlemesi Tarifi İçin malzemeler

  • 160 g bal
  • 200 g toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 180 g kaymak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı

Ballı Karamel Şekerlemesi Nasıl Yapılır?

Bal ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Ara ara karıştırarak kaynatın. Şeker kenarlarından şeffaflaşmaya başladığında altını kısın ve bir spatula yardımıyla karıştırarak şeker tamamen eriyene kadar pişirmeye devam edin. Ayrı bir sos tenceresinde tereyağı ve kaymağı eritip ballı şekere ilave edin. Tuz ve vanilyayı ekleyerek karışımı tatlandırıp, yoğunlaşıncaya kadar yaklaşık bir saat daha pişirip ocaktan alın. Karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen bir kek kalıbına yayın ve 1.5 saat kadar buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkartın ve kağıt havluya sararak fazla yağını çektirin. Ufak parçalara bölerek ya da tam donmadan önce burarak şekil verin. Bir süre daha buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!