Vegan Brownie
19 Mayıs 2025

Sağlıklı, süt ve yumurta içermeyen malzemelerle hazırlanan, yoğun ve nemli dokusuyla herkesin favorisi olmaya aday nefis bir vegan brownie tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu tarifte, klasik brownie lezzetini bitkisel malzemelerle yakalayarak hem vegan beslenenler hem de daha hafif tatlar arayanlar için ideal bir seçenek sunuyoruz. İşte tam kıvamında, kolay ve pratik hazırlanan, damaklarda unutulmaz tat bırakan vegan brownie tarifi sayesinde evinizde şef gibi hissedeceksiniz! Peki; vegan brownie nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Kakaolu Hurmalı Vegan Tart tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon vegan brownie kaç kaloridir?

Bir porsiyon vegan brownie 250 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Vegan Brownie için

Malzemeler

  • 1 su bardağı un (tam buğday veya klasik beyaz un)
  • Yarım su bardağı kakao 
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı esmer şeker 
  • Yarım su bardağı bitkisel süt (badem, yulaf, soya vs.)
  • 1/3 su bardağı zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu + 3 yemek kaşığı su 
  • 1/4 su bardağı vegan bitter damla çikolata veya doğranmış çikolata
Vegan Brownie

Nasıl Yapılır

  1. Küçük bir kasede keten tohumu ile suyu karıştırın, 5 dakika bekletin.
  2. Büyük bir kapta un, kakao, tuz, kabartma tozu ve şekeri karıştırın.
  3. Ayrı bir kapta bitkisel süt, zeytinyağı, vanilya özütü ve jelleşmiş keten yumurtayı karıştırın.
  4. Islak karışımı kuru malzemelere ekleyin. Homojen bir kıvam alana dek karıştırın.
  5. En son damla çikolataları ekleyin, spatulayla karıştırın.
  6. Karışımı kalıba yayın, üzerini düzleştirin. Dilerseniz ekstra çikolata serpebilirsiniz.
  7. Fırını 175 derece'ye  ayarlayın. Küçük kare bir fırın kabını yağlayın veya pişirme kağıdı serin.
  8. Fırında 20–25 dakika pişirin. ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutun, sonra dilimleyin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Fırından çıktıktan sonra hafif ılıkken servis ettiğinizde brownie’nin içindeki çikolatalar hala erimiş ve akışkan olur, bu da lezzeti artırır.
  • Bitkisel sütlü dondurma (örneğin hindistan cevizli veya vanilyalı), taze meyveler (çilek, muz, böğürtlen) ile servis edebilirsiniz.
  • Hafifçe gezdirilmiş eritilmiş bitter çikolata ya da fındık kreması ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Vegan brownie'nin kıvamı hafif nemli ve yoğun olmalıdır. Kürdan testinde çok kuru çıkmamalı.
  • Tamamen soğumadan dilimlerseniz dağılabilir. Oda sıcaklığına geldikten sonra keserseniz daha düzgün parçalar elde edersiniz.
  • Esmer şeker yerine hurma püresi veya agave şurubu kullanabilirsiniz; tat daha doğal ve yumuşak olur.
  • Karışıma 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi ya da badem ezmesi ekleyerek daha fudgy (yoğun ve nemli) bir doku elde edebilirsiniz.
  • Tam buğday unu yerine badem unu ya da glutensiz un karışımları kullanılabilir  ama miktarı dengelemek gerekebilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo