ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ ÇİKOLATA TOPLARI

Çikolata Topları

Çikolata topları

Nefis beyaz çikolata topları tarifi için tıklayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolata Topları Tarifi İçin malzemeler

  • 100 g tereyağı 
  • 75 g toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 200 g un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1-2 adet muz 
  • 1 yeşil elma
  • 5- 6 yemek kaşığı Hindistan cevizi  
  • 2 çay kaşığı tarçın 
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi 
  • 1 su bardağı ceviz veya fındık içi 
  • 200 g süt kreması 
  • 200 g bitter çikolata
  • 200 g sütlü çikolata

Çikolata Topları Nasıl Yapılır?

  • İlk aşamada bisküvi hamurunu hazırlayın. Tereyağı, şeker, yumurta, un, kabartma tozu ve kakaoyu yoğurup hamur kıvamına getirin.
  • Biraz zor toparlanan, sert bir hamur olacak, sabırla yoğurmaya devam edin. Hamuru bisküvi inceliğinde açarak tepsiye yayın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt sermek kolaylık sağlayacaktır. Bu aşamada merdane kullanabilirsiniz.
  • Şekli önemli değil, piştikten sonra bisküviyi tekrar parçalayacağız. Çatalla hamura bolca delik açtıktan sonra, 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
  • Bisküviyi kontrollü olarak pişirin, hamur bisküvi sertliğine ulaşmadan fırından çıkarmayın. 
  • Bisküvi soğuduktan sonra ister elinizle, ister blender’da neredeyse un haline gelecek şekilde parçalayın.
  • Ganajı hazırlamak için; kremayı sos tenceresine alıp, kısık ateşte ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden ocağı kapatıp çikolataları ekleyin, iyice karıştırıp kremayı soğutun. 
  • Son aşamada parçaladığınız bisküvinin üzerine kremayı ve diğer malzemeleri ekleyerek tüm malzemeyi hamur yoğurur gibi ezerek karıştırın.
  • Üzerine elmayı ve portakalın kabuğunu rendeleyin. Muz, tarçın, Hindistan cevizi ve cevizi ekleyip karıştırdıktan sonra biraz ele yapışır, yumuşak bir karışım elde edin.
  • Buzlukta dondurup dinlendirdikten sonra karışımı top top şekillendirin. Yeniden buzlukta dinlendirin. Toz Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığına bulayıp servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!