ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ YULAFLI UNSUZ FİT PASTA

Yulaflı Unsuz Fit Pasta

yulaflı unsuz fit pasta

Klişelerden ve önyargılardan sıyrılıp bu lezzetli ve sağlıklı tarifi kesinlikle denemelisiniz

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

doğuchef iyi bir mutfak insanı hiçbir ayrım yapmaz ve her mutfağı ilgiyle öğrenip uygular
7 Tarif       11 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yulaflı Unsuz Fit Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gram Yulaf Ezmesi (ister sade ister kuru meyveli)
  • 10 adet hurma
  • 5 çorba kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi yağı
  • 4 paket labne (200 gramlık)
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 4 çorba kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 adet yeşil elma
  • 3 yemek kaşığı keten tohumu
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi tozu

Üzeri İçin:

  • 1 salkım üzüm
  • 8-10 yaban mersini
  • 1-2 çilek

Yulaflı Unsuz Fit Pasta Nasıl Yapılır?

  • Yulaflar rondoya alınıp 1 dakika çekilir hafif taneli kalacak şekilde.
  • Hurmalar ılık suda 10-15 dakika kadar yumuşaması için bekletilir. Daha sonra çekirdeklerini çıkartıp mutfak robotunda iyice püre haline gelene dek çekilir ve yulaf ezmesinin üzerine eklenir.
  • Hindistan cevizi yağı, pekmez, tarçını ve tuz, keten tohumu, kuru üzüm kaseye ekleyip bütün malzemeler iyice karıştırılır.
  • Önce kaşıkla daha sonra elle iyice harmanlanır.
  • Fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdı yerleştirip üzerine yaklaşık 18 cm çapında bir halka veya kelepçeli kalıbın kelepçesini koyulur.
  • Etrafı hafifçe hindistan cevizi yağı ile yağlanır. Hazırlanan karışımın 3'e ayrılır 1’i  kalıba bastırarak yayılır ve 140 derecede önceden ısıtılmış alt üst ve fırında 25 dakika pişirilir.
  • Kalan karışım da aynı şekilde 2 kere daha pişirilir.
  • Fırından çıkardıktan sonra ılık ve yumuşakken, kenarlarından ve üzerinden dikkatlice hafif bastırarak kalıptan çıkarılır.
  • Labne, bal ve tarçın iyice karıştırılır yaklaşık 15-20 dakika soğuması ve sertleşmesi için dolapta soğutulur. 
  • Elmalar ikiye kesilir ve olabildiğince ince dilimlenir. Yarım çay kaşığı tarçınla ovulup 10 dakika kadar bekletilir.   
  • Yulaflı pastanın ilk katı servis edeceğiniz tabağa alınır. Üzerine labne karışımının bir kısmı sürülür, spatula ile güzelce düzeltilir.
  • Daha sonra tarçınlı elma dilimlerini yerleştirilir. Üzerine ikinci katı koyulur ve aynı şekilde bu işlem diğer katlar içinde devam eder.
  • Son kata gelindiğinde kalan sosun tamamı güzelce kenarlarından akacak şekilde dökülür ve spatula yardımı ile güzelce düzeltilir.
  • Son olarak üzerine arzuya göre salkım üzüm, yaban mersini, çilek ve tarçın dökülür.
  • Buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletilip daha sonra servise hazır hale gelmiş olur.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!