ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ YULAFLI UNSUZ FİT PASTA

Yulaflı Unsuz Fit Pasta

yulaflı unsuz fit pasta

Klişelerden ve önyargılardan sıyrılıp bu lezzetli ve sağlıklı tarifi kesinlikle denemelisiniz

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

doğuchef iyi bir mutfak insanı hiçbir ayrım yapmaz ve her mutfağı ilgiyle öğrenip uygular
12 Tarif       11 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yulaflı Unsuz Fit Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gram Yulaf Ezmesi (ister sade ister kuru meyveli)
  • 10 adet hurma
  • 5 çorba kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi yağı
  • 4 paket labne (200 gramlık)
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 4 çorba kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 adet yeşil elma
  • 3 yemek kaşığı keten tohumu
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi tozu

Üzeri İçin:

  • 1 salkım üzüm
  • 8-10 yaban mersini
  • 1-2 çilek

Yulaflı Unsuz Fit Pasta Nasıl Yapılır?

  • Yulaflar rondoya alınıp 1 dakika çekilir hafif taneli kalacak şekilde.
  • Hurmalar ılık suda 10-15 dakika kadar yumuşaması için bekletilir. Daha sonra çekirdeklerini çıkartıp mutfak robotunda iyice püre haline gelene dek çekilir ve yulaf ezmesinin üzerine eklenir.
  • Hindistan cevizi yağı, pekmez, tarçını ve tuz, keten tohumu, kuru üzüm kaseye ekleyip bütün malzemeler iyice karıştırılır.
  • Önce kaşıkla daha sonra elle iyice harmanlanır.
  • Fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdı yerleştirip üzerine yaklaşık 18 cm çapında bir halka veya kelepçeli kalıbın kelepçesini koyulur.
  • Etrafı hafifçe hindistan cevizi yağı ile yağlanır. Hazırlanan karışımın 3'e ayrılır 1’i  kalıba bastırarak yayılır ve 140 derecede önceden ısıtılmış alt üst ve fırında 25 dakika pişirilir.
  • Kalan karışım da aynı şekilde 2 kere daha pişirilir.
  • Fırından çıkardıktan sonra ılık ve yumuşakken, kenarlarından ve üzerinden dikkatlice hafif bastırarak kalıptan çıkarılır.
  • Labne, bal ve tarçın iyice karıştırılır yaklaşık 15-20 dakika soğuması ve sertleşmesi için dolapta soğutulur. 
  • Elmalar ikiye kesilir ve olabildiğince ince dilimlenir. Yarım çay kaşığı tarçınla ovulup 10 dakika kadar bekletilir.   
  • Yulaflı pastanın ilk katı servis edeceğiniz tabağa alınır. Üzerine labne karışımının bir kısmı sürülür, spatula ile güzelce düzeltilir.
  • Daha sonra tarçınlı elma dilimlerini yerleştirilir. Üzerine ikinci katı koyulur ve aynı şekilde bu işlem diğer katlar içinde devam eder.
  • Son kata gelindiğinde kalan sosun tamamı güzelce kenarlarından akacak şekilde dökülür ve spatula yardımı ile güzelce düzeltilir.
  • Son olarak üzerine arzuya göre salkım üzüm, yaban mersini, çilek ve tarçın dökülür.
  • Buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletilip daha sonra servise hazır hale gelmiş olur.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!