Yulaflı Unsuz Fit Pasta

Klişelerden ve önyargılardan sıyrılıp bu lezzetli ve sağlıklı tarifi kesinlikle denemelisiniz
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika
doğuchef
iyi bir mutfak insanı hiçbir ayrım yapmaz ve her mutfağı ilgiyle öğrenip uygular
15 Tarif 11 Takipçi

Yulaflı Unsuz Fit Pasta Tarifi İçin malzemeler
- 750 gram Yulaf Ezmesi (ister sade ister kuru meyveli)
- 10 adet hurma
- 5 çorba kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi yağı
- 4 paket labne (200 gramlık)
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 4 çorba kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 adet yeşil elma
- 3 yemek kaşığı keten tohumu
- Yarım su bardağı hindistan cevizi tozu
Üzeri İçin:
- 1 salkım üzüm
- 8-10 yaban mersini
- 1-2 çilek
Yulaflı Unsuz Fit Pasta Nasıl Yapılır?
- Yulaflar rondoya alınıp 1 dakika çekilir hafif taneli kalacak şekilde.
- Hurmalar ılık suda 10-15 dakika kadar yumuşaması için bekletilir. Daha sonra çekirdeklerini çıkartıp mutfak robotunda iyice püre haline gelene dek çekilir ve yulaf ezmesinin üzerine eklenir.
- Hindistan cevizi yağı, pekmez, tarçını ve tuz, keten tohumu, kuru üzüm kaseye ekleyip bütün malzemeler iyice karıştırılır.
- Önce kaşıkla daha sonra elle iyice harmanlanır.
- Fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdı yerleştirip üzerine yaklaşık 18 cm çapında bir halka veya kelepçeli kalıbın kelepçesini koyulur.
- Etrafı hafifçe hindistan cevizi yağı ile yağlanır. Hazırlanan karışımın 3'e ayrılır 1’i kalıba bastırarak yayılır ve 140 derecede önceden ısıtılmış alt üst ve fırında 25 dakika pişirilir.
- Kalan karışım da aynı şekilde 2 kere daha pişirilir.
- Fırından çıkardıktan sonra ılık ve yumuşakken, kenarlarından ve üzerinden dikkatlice hafif bastırarak kalıptan çıkarılır.
- Labne, bal ve tarçın iyice karıştırılır yaklaşık 15-20 dakika soğuması ve sertleşmesi için dolapta soğutulur.
- Elmalar ikiye kesilir ve olabildiğince ince dilimlenir. Yarım çay kaşığı tarçınla ovulup 10 dakika kadar bekletilir.
- Yulaflı pastanın ilk katı servis edeceğiniz tabağa alınır. Üzerine labne karışımının bir kısmı sürülür, spatula ile güzelce düzeltilir.
- Daha sonra tarçınlı elma dilimlerini yerleştirilir. Üzerine ikinci katı koyulur ve aynı şekilde bu işlem diğer katlar içinde devam eder.
- Son kata gelindiğinde kalan sosun tamamı güzelce kenarlarından akacak şekilde dökülür ve spatula yardımı ile güzelce düzeltilir.
- Son olarak üzerine arzuya göre salkım üzüm, yaban mersini, çilek ve tarçın dökülür.
- Buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletilip daha sonra servise hazır hale gelmiş olur.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR