ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ YALANCI CHEESECAKE

Yalancı Cheesecake

Yalancı Cheesecake

@_sweet_kitchenn okuyucumuzdan içinizi serinletecek şahane bir lezzet ile karşınızdayız. Cheesecake, dünyanın en popüler tatlılarından biridir. Ana malzemeleri bisküvi, labne peynir ve krem peynir olan bu tatlı, isteğe göre çilek, çikolata, limon gibi farklı çeşitlerle sunulabilir. Son zamanlarda en çok ilgi gören çeşitlerinden biri de İspanya'ya ait olan san sebastian cheesecake tarifidir. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, yalancı cheesecake yapımı için detaylara geçebiliriz.

Okuyucularımız tarafından en çok beğenilen nefis cheesecake tariflerine buradan göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yalancı Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Taban için:

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt

Muhallebi için:

  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 10 yemek kaşığı toz şeker (damak tadına göre artabilir)
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Çilek ve çilekli jöle

Yalancı Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • İlk önce petibör bisküviyi iyice ezip toz hale getirin. Tereyağını bir tavada eritin ve yarım çay bardağı süt ile birlikte toz hale getirdiğiniz bisküvilerin üzerine döküp iyice karıştırın.
  • Hazır ettiğiniz bisküviyi kelepçeli bir kalıbın içine döküp kaşığın tersi ile bastırın ve buzdolabına alıp muhallebiyi hazır edene kadar dinlendirin.
  • Muhallebili irmik için, bir tencereye süt, irmik ve toz şekeri koyup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra 1 paket vanilyayı ilave edip tel çırpıcı ile 2 dakika karıştırın. Daha sonra buzdolabından aldığınız kalıptaki bisküvinin üzerine dökün.
  • Son olarak çilekleri doğruyoruz, jöleyi  paketin üzerindeki tarife uygun olarak hazırlayıp çilekleri dizdiğimiz tatlınının üzerine döküp, buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!