ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ VEGAN ŞEFTALİ CHİA PUDİNG

Vegan Şeftali Chia Puding

Vegan Şeftali Chia Puding

Badem sütü ile hazırlanmış, bal ile tatlandırılmış düşük kalorili raw (pişmeyen) bir tarif. Ayrıca hazırlaması kolay ve hızlı..

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

ibrahimarslanoglu Eğitmen Şefim
1 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vegan Şeftali Chia Puding Tarifi İçin malzemeler

  • 250 ml Badem Sütü
  • 3 yemek kaşığı Chia Tohumu
  • 1 yemek kaşığı Bal veya Agave Şurubu
  • 1 adet Şeftali
  • 4 adet Kiraz (opsiyonel)

Vegan Şeftali Chia Puding Nasıl Yapılır?

  • Şeftalinin kabuğunu soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
  • Bir kasede badem sütünü, chia tohumunu, balı ve şeftaliyi karıştırın. 
  • Kaseyi streç film ile kaplayın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın. 
  • En az 5-6 saat yada vakit varsa tercihen bir gece dinlendirin. 
  • Chia tohumları şişip süte kıvam verecektir. 
  • Dinlendikten sonra servis kaselerine alın.
  • Üzerini kiraz ve şeftali ile süsleyin. 
  • İstediğiniz meyve ve süt ile yapabilirsiniz. Ölçülere uymak kaydıyla ;)
  • Bal veya agave yerine sıvı veya toz 'stevia' tatlandırıcı kullanarak daha da düşük kalorili yapabilirsiniz. 
  • Afiyet olsun :)
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!