ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ UNSUZ YAĞSIZ ÇİKOLATALI ISLAK KEK

Unsuz Yağsız Çikolatalı Islak Kek

UNSUZ, YAĞSIZ ÇİKOLATALI ISLAK KEK

Un kullanmadan yumuşacık ve yoğun çikolatalı bir kek yapabilirsiniz! Hem de yumurta tadı ve kokusu yok :)

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

19 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Unsuz Yağsız Çikolatalı Islak Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g bitter çikolata 
  • 4 yumurta 
  • 2 yemek kaşığı kakao tozu + 1 paket kabartma tozu

Unsuz Yağsız Çikolatalı Islak Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurta beyazları ve sarılarını iki ayrı kaba ayırıp beyazları kar olana kadar mixer yardımıyla çırpıyoruz.
  • Yumurta beyazları içine sarı kaçırmamaya dikkat edin.
  • Daha sonra benmari usulü erittiğimiz çikolata üzerine yumurta sarılarını ekleyip çırpıp, kabartma tozu ve kakao ilave edip çırpıyoruz.
  • Katı kıvamdaki hamurumuza yumurta beyazlarını aşama aşama ekleyip hamuru spatula ile alttan üste karıştırarak yumuşatıyoruz.
  • İlk eklediğimiz yumurta beyazları sönebilir sorun yok, ama sonraki eklediklerimizde biraz daha nazik karıştırmaya özen göstermemiz gerekiyor.
  • Fırın kağıdı serdiğimiz bir yuvarlak borcam ile önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt & üst ısıtmalı olmayan fanli programda 35 dakika pişiriyoruz ve hazır oluyor.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!