ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ UNSUZ ŞEKERSİZ BLACKOUT PASTA

Unsuz Şekersiz Blackout Pasta

Unsuz Şekersiz Blackout Pasta

@cilgsplate okuyucumuzdan glutensiz, şekersiz ve süt ürünü içermeyen nefis bir tarifimiz var. Ana vatanı Brooklyn olarak bilinen blackout pasta; un ve şeker kullanılmadan hazırlandığı için diyet menülerine de uygundur. Gluten içermeyen bu tatlı, vegan çikolata parçaları ile hazırlanır. Malzemeler hazırsa, sofraların yeni favorisi olacak ev yapımı unsuz şekersiz blackout pasta tarifine geçebiliriz.

Özel günlerde sunabileceğiniz nefis pasta tariflerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Videolu anlatımıyla ev yapımı unsuz şekersiz kek tarifine de göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

4 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Unsuz Şekersiz Blackout Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek Malzemeleri:

  • 1 kutu süzülmüş siyah fasulye
  • 3 yemek kaşığı kakao tozu
  • 2 yemek kaşığı erimiş hindistan cevizi yağı
  • 2 yumurta/(Vegan iseniz 2 çay kaşığı chia tohumunu 6 yemek kaşığı suyla çırpın)
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1.5 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı şekersiz vegan çikolata parçaları
  • 1 yemek kaşığı vanilya özü/1 paket vanilin

Çikolatalı Üstü İçin: 

  • Vegan şekersiz bitter çikolata 
  • Hindistan cevizi yağı
  • Ham çikolata parçaları

Unsuz Şekersiz Blackout Pasta Nasıl Yapılır?

  • Kek malzemelerinin hepsini bir mutfak robotunda birleştirin, pürüzsüz ve kreması olana kadar karıştırın.
  • Pişirme kabınıza karışımı dökün ve 200 derecede ayarlı fırında 35 dk pişirin.
  • Fırından alıp soğumasını bekleyin ve soğuyunca dolaba koyun. 
  • Hazırladığınız kek buzdolabında kıvam kazanırken üstüne dökeceğiniz çikolata sosunu hazırlayın.
  • Çikolatayı benmari usulü eritip hindistan cevizi yağını içine ekleyip yoğunlaştırdıktan sonra sıcak karışımı eşitçe dolaptan çıkardığınız kekin üzerine döküp ham çikolata parçalarını üstüne serpiştirin.
  • Keki 1 saat daha dolapta tadların birleşmesi için dinlendirin ve soğuk servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!