ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ UN HELVASI

Un Helvası

Un Helvası

Tatlı sevenler için nefis bir lezzet.👌🥰

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 40 dakika

59 Tarif       12 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Un Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 2,5-3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Ceviz (Üzeri için)
  • 2 su bardağı un

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Un Helvası Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyulur, tereyağı eriyene kadar karıştırılır. 
  • Tereyağı eridikten sonra un eklenir ve ocağın kısık ayarında sürekli karıştırılarak un istenilen kıvama kadar kavrulur . 
  • Şerbeti İçin: Bir kaba şeker ve su koyularak şeker eriyene kadar karıştırılır.
  • Un kavrulduktan sonra azar azar şerbet eklenerek şerbet çekene kadar karıştırma işlemine devam edilir.
  • (Un helvası kaşığa yapışmayana kadar karıştırmaya devam edilir.)
  • Un helvası piştikten sonra küçük bezeler alınarak istenilen şekil verilir. 
  • Üzerine ceviz serperek servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!