Un Helvası
12 Mayıs 2021

Tatlı sevenler için nefis bir lezzet.👌🥰

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 40 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Un Helvası için

Malzemeler

  • 2,5-3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Ceviz (Üzeri için)
  • 2 su bardağı un

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
Un Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyulur, tereyağı eriyene kadar karıştırılır. 
  2. Tereyağı eridikten sonra un eklenir ve ocağın kısık ayarında sürekli karıştırılarak un istenilen kıvama kadar kavrulur . 
  3. Şerbeti İçin: Bir kaba şeker ve su koyularak şeker eriyene kadar karıştırılır.
  4. Un kavrulduktan sonra azar azar şerbet eklenerek şerbet çekene kadar karıştırma işlemine devam edilir.
  5. (Un helvası kaşığa yapışmayana kadar karıştırmaya devam edilir.)
  6. Un helvası piştikten sonra küçük bezeler alınarak istenilen şekil verilir. 
  7. Üzerine ceviz serperek servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo