ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ ŞEKERSİZ İNCİR UYUTMASI

Şekersiz İncir Uyutması

Şekersiz incir uyutması

Okurumuz @sulece_lezzetler Şule Topal, diyabet hastaları, glutensiz beslenenler, çölyak hastaları ve şekersiz diyet yapanlar için yapması çok kolay ve lezzeti şahane bir tatlı tarifini bizimle paylaştı.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şekersiz İncir Uyutması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 lt süt
  • 15-16 adet kuru incir
  • İsteğe bağlı vanilya 

Üzerini süslemek için:

  • Ceviz, fındık veya badem içi

Şekersiz İncir Uyutması Nasıl Yapılır?

  • Sütü kaynatın. İncirleri yıkayıp 5 dk soğuk suda bekletin. Daha sonra küp küp doğrayın.
  • Sütü yoğurt mayalama sıcaklığına getirin. Serçe parmağınızı süte batırın. 5’e kadar sayın. Yakmayacak sıcaklıkta ise incirleri içine atın.
  • İyice karıştırın. Servis yapacağınız kaselere incirleri eşit dağıtacak şekilde kepçe ile paylaştırın.
  • Yoğurt mayalar gibi bir örtüye sararak üzerini kapatın.
  • 3-4 saat sonra yoğurt gibi mayalanıp tuttuğunu göreceksiniz.
  • Buzdolabında soğutup üzerini süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Püf noktası: 

  • Manda sütü gibi yağlı sütlerle yaparsanız efsane olur. Manda sütüyle yaparsanız vanilya koymayın.
  • Yağsız sütünüz varsa içine krema ilave edebilirsiniz.
  • İncirleri güzelce karıştırın ancak sakın blender kullanmayın. İncirlerin şekeri süte geçsin ki lezzetli olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!