ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ SAN SEBASTİAN CHEESECAKE

San Sebastian Cheesecake

San Sebastian Cheesecake

Pratikliğiyle ayrı, lezzeti ile ayrı sevilen san sebastianı kolayca yapabilirsiniz.


Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

12 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

doğuchef iyi bir mutfak insanı hiçbir ayrım yapmaz ve her mutfağı ilgiyle öğrenip uygular
11 Tarif       11 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gram labne
  • 1 su bardağı dolusu pudra şekeri
  • 4 yumurta (medium ise 4 large ise 3 yeterli olur)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 paket  krema
  • 1 paket vanilya

San Sebastian Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaseye labne ve şeker konularak mikserle iyice çırpılır.
  • Çırpılan harca yumurtalar tek tek yedirilerek çırpılır.
  • Un da eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Son olarak sıvı krema eklenir ve çırpmaya devam edilir.
  • En son vanilya ilave edilip 15-20 saniye çırpılır ve mikser kapatılır.
  • 20-23 cm'lik kelepçeli kalıbın  içine ve kenarlarına yağlı pişirme kağıdı yayılır ve sıvıyağ ile biraz yağlanır.
  • Cheesecake harcı kalıba dikkatlice dökülüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45-50 dakika pişirilir.
  • Pişen cheesecake fırında ağzı açık kalacak şekilde 30-35 dakika soğumaya bırakılır. Bu aşamada cheesecake biraz sönecektir, panik yapmayın.
  • Cheesecake iyice soğuduktan sonra kelepçeli kalıptan kenarları dikkatlice açılıp servis tabağına alınır.
  • İsteğe göre çeşitli meyvelerle süslenip servise hazır hale gelir. AFİYET OLSUN...
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!