Revani

Bugün #dmutfak’ta annemin küçüklüğümden beri yaptığı bizimde en ama ennn sevdiğimiz tatlı tarifi vaarrr.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Revani Tarifi İçin malzemeler
Keki için:
- 3 yumurta
- 2 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Şerbet için:
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 litre su
Revani Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar önce düşük sonra yüksek devirde çırpılır.
- Üstüne vanilya eklenir, çırpılmaya devam edilir. En son irmikler eklenir ve kabaran hamuru söndürmeden yavaş yavaş karıştırılır.
- Karışınca düşük devirde çok kısa çırpılır. Fırın kabına aktarılıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir (üstü biraz kızarmalı)
- Diğer tarafta şerbet hazırlanır. Su şekerle beraber kaynatılır.
- Koyulaşınca ocaktan alınır, soğuması için bekletilir. Şerbet ılık, tatlı sıcak olmalı.
- Şerbet tatlıya dökülür, dilimlenir ve şerbeti çekmesi için dinlendirilir. Servise hazır. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR