ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ RED VELVET TRUF

Red Velvet Truf

Red velvet truf

Sevgililer günü geliyorken çok da uğraşmadan tatlı bir sürpriz yapmak isterseniz bu tarif sizlik. ❤️

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Red Velvet Truf Tarifi İçin malzemeler

  • 1 büyük boy yumurta
  • 200 gram (1 su bardağı) toz şeker
  • 155 gram (2/3 su bardağı) kefir
  • 120 gram (1/2 su bardağı) zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü (yoksa vanilya kullandım)
  • 210 gram (1 buçuk su bardağı) un
  • 5 gram (1 tatlı kaşığı) kakao
  • 3/4 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çimdik tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı sıvı gıda boyası (Dr. Gusto kullandım.Bana göre tam ölçüydü. Boyanın cinsine göre değişiyor. Mutlaka azar azar koyup rengini rest ederek eklenmeli.)
  • 1/2 paket krema
  • 100 gram beyaz çikolata

Red Velvet Truf Nasıl Yapılır?

  • Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın ve orta kısmına ızgara tel koyun.
  • Tarifteki ilk 6 malzemeyi (yani sıvılar ve toz şekeri) bir çırpma kabında çırpın.
  • Ayrı bir kapta ise kakao, un, karbonat ve tuzu harmanlayın ve çırpma kabına ekleyin.
  • Fazla çırpmamaya özen gösterin. Hamur haline gelince bir yandan yavaş hızda çırparak gıda boyasını temkinli bir şekilde azar azar ekleyin ve istediğiniz kırmızı tonunu yakalayın.
  • Pişireceğiniz kalıba aktarın ve yirmi dakika sonra kürdan testi yapın. Ben fırın tepsisinde yaklaşık 20 dk pişirdim.
  • Fırına göre süre değişebilir. Pişen kek bir karıştırma kabına aktarılır. İçine krema ve 50 gram benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata eklenir.
  • Homojen bir hal alana kadar yoğurulur. Top şeklinde şekil verilir ve dondurucuya alınır.
  • Dondurucudan çıkarılan toplar kürdan yardımı ile benmari usulü eritilen çikolatalara bandırılır ve pişirme kağıdı üstüne alınarak dolaba kaldırılır. Soğuyunca servis edilir.
  • Dolapta 3-4 gün saklanabilir. Dondurucudan soğuk çıkan topları çikolataya bulamak ve şekillendirmek daha kolay oluyor.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!