Red Velvet Truf

Sevgililer günü geliyorken çok da uğraşmadan tatlı bir sürpriz yapmak isterseniz bu tarif sizlik. ❤️
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 15 Takipçi

Red Velvet Truf Tarifi İçin malzemeler
- 1 büyük boy yumurta
- 200 gram (1 su bardağı) toz şeker
- 155 gram (2/3 su bardağı) kefir
- 120 gram (1/2 su bardağı) zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı vanilya özütü (yoksa vanilya kullandım)
- 210 gram (1 buçuk su bardağı) un
- 5 gram (1 tatlı kaşığı) kakao
- 3/4 tatlı kaşığı karbonat
- 1 çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı sıvı gıda boyası (Dr. Gusto kullandım.Bana göre tam ölçüydü. Boyanın cinsine göre değişiyor. Mutlaka azar azar koyup rengini rest ederek eklenmeli.)
- 1/2 paket krema
- 100 gram beyaz çikolata
Red Velvet Truf Nasıl Yapılır?
- Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın ve orta kısmına ızgara tel koyun.
- Tarifteki ilk 6 malzemeyi (yani sıvılar ve toz şekeri) bir çırpma kabında çırpın.
- Ayrı bir kapta ise kakao, un, karbonat ve tuzu harmanlayın ve çırpma kabına ekleyin.
- Fazla çırpmamaya özen gösterin. Hamur haline gelince bir yandan yavaş hızda çırparak gıda boyasını temkinli bir şekilde azar azar ekleyin ve istediğiniz kırmızı tonunu yakalayın.
- Pişireceğiniz kalıba aktarın ve yirmi dakika sonra kürdan testi yapın. Ben fırın tepsisinde yaklaşık 20 dk pişirdim.
- Fırına göre süre değişebilir. Pişen kek bir karıştırma kabına aktarılır. İçine krema ve 50 gram benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata eklenir.
- Homojen bir hal alana kadar yoğurulur. Top şeklinde şekil verilir ve dondurucuya alınır.
- Dondurucudan çıkarılan toplar kürdan yardımı ile benmari usulü eritilen çikolatalara bandırılır ve pişirme kağıdı üstüne alınarak dolaba kaldırılır. Soğuyunca servis edilir.
- Dolapta 3-4 gün saklanabilir. Dondurucudan soğuk çıkan topları çikolataya bulamak ve şekillendirmek daha kolay oluyor.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR