Profiterol
01 Mart 2023

Çok Çikolata, Çok Krema, Çok aşk.. 3'ü 1 arada mutluluk, her ısırıkta dolu dolu tat, tüm detayları ile burada.. 

Pastane usulü profiterol tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Profiterol için

Malzemeler

Pate Choux için; 

  • 125 gram un 
  • 100 ml su 
  • 100 ml un 
  • 2 yemek kaşığı şeker 
  • 1 çay kaşığı tuz silme olacak 
  • 80 gram tereyağı
  • 4 yumurta

Creme Patisserie için; 

  • 500 ml süt 
  • 1 yumurta sarısı 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 3 yemek kaşığı nişasta 
  • 3 yemek kaşığı şeker 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • Vanilya özütü (1 tatlı kaşığı) yoksa 1 paket vanilin                                                           

Ganaj için; 

  • 70 gram bitter çikolata 
  • 100 gram krema (yarım paket ) 
  • 2 yemek kaşığı süt (biraz daha sıvı olması için normalde ganaj da bulunmaz) 
Profiterol

Nasıl Yapılır

  1. Pate choux yapılışı; Tereyağı ve su biraz kaynatılır içine tuz ve şeker atılır ocaktan alınır.
  2. İçine un eklenir ve bir spatula ya da tahta kaşık hangisi ile daha rahat edersiniz ( bence spatula) un güzelce yedirilir ve pürüzsüz bir hamur kıvamı elde edilir sonra ocağa tekrar alınır.
  3. Biraz da ocak üzerinde sürekli karıştırarak (üzerine bastırılarak) tavanın dibi hafif bir bağ olana kadar pişirilir .
  4. Pate choux soğumak için kenara bırakılır. İyice soğuması önemli, yumurta kokmaması için!! Soğuyan pate choux içine yumurtalar 'tek tek' kırılarak çırpıcı ile çırpılır.
  5. Sıkma torbasına alınır ve ceviz büyüklüğünde bezeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. (Tek sıkımda tepsiye koymak önemli) 
  6. 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 8-10 dakika pişirilir . 
  7. PİŞERKEN FIRININ KAPAĞI AÇILMAMALI !! Pişince fırının kapağı yarım açılır ve fırının sıcağı gidince hamurlarımız hazır.
  8. Creme patisserie yapılışı; Tereyağı ve vanilya hariç her şey tencereye alınır ve güzelce çırpılır ocağa konur.
  9. Kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirilir . Kıvam alınca ocaktan alınır içine tereyağı ve vanilya da eklenir soğumaya bırakılır .
  10. Ganaj yapılışı; Krema ve süt  bir tencerede kaynatılır ocaktan alınıp içine bitter çikolata eklenir ve güzelce karıştırılır.
  11. Birleştirme için; Pate choux hamurlarının altından delinerek  sıkma torbası ile creme patisserie içine doldurulur.
  12. Tüm pate chouxlar dolunca en güzel an büyük buluşma. Ganaj üzerine güzelce gezdirilir veee.. Afiyet olsun 🧡
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo