ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ PEKMEZLİ UN HELVASI

Pekmezli Un Helvası

Pekmezli un helvası

Hem şekersiz, hem tahinli, hem de lezzeti şahane. Mutlaka denemelisiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat

elifguryel Türk, İtalyan ve Hint mutfağını çok severim
4 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pekmezli Un Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 6-7 yemek kaşığı dut pekmezi
  • 9 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 su bardağından biraz az süt
  • Yarım su bardağı su

Pekmezli Un Helvası Nasıl Yapılır?

  • 2 su bardağı unu eleyip teflon tavaya alın.
  • Kısık ateşte rengi iyice dönene kadar yaklaşık 1 saat kavurun.
  • Ayrı bir kapta pekmez, tahin, bal, süt ve suyu iyice karıştırın.
  • Un kavurma işlemi tamamlandıktan sonra ocaktan alıp unu soğumaya bırakın. 
  • Daha sonra unu geniş bir kaba alıp üzerine pekmezli karışımı ilave edip iyice karıştırın.
  • Düz bir kaba basıp 1 saat dinlendirin. Daha sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!