ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ LİMONLU PANNA COTTA

Limonlu Panna Cotta

PANNA COTTA

Bana sorarsanız bizim un ve nişastalı muhallebi tatlılarımızı tercih ederim ama kendisinin de sevenleri var. O zaman tarifi paylaşalım, denemek isteyen kaydetsin denesin bize de iletsin🤗 bu ölçülerde görselde ki ebatta sekiz porsiyon çıkıyor.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Panna Cotta Tarifi İçin malzemeler

  • 400 ml süt
  • 400 ml krema
  • 170 gr şeker
  • 2 paket toz jelatin

Sosu için:

  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • ¼ çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • ½ limon suyu

Limonlu Panna Cotta Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Süt, krema, şeker tencereye alınır. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır. Kaynama noktasına geldiğinde jelatin eklenir ve 2 dk daha kısık ateşte kaynatılır.
  • Oldukça sulu olan karışım silikon kalıplara yada içleri ıslatılmış fincanlara paylaştırılır. Buzdolabında iyice soğuması beklenir.
  • Sos malzemeleri karıştırılır, kıvam alana kadar ocakta pişirilir.
  • Soğuyan tatlılar servis tabağına ters çevrilir. Üzerine sos gezdirilerek servis edilir.
  • 🧐 Danilo şef, içine vanilya çubuğu koyun yoksa hiçbir şey koymayın diyor. İçine 1/2 çay kaşığı vanilya özütü ve 2 adet karanfil koyarak (soğutmaya almadan karanfilleri çıkartıyoruz) pişirdim. Karanfil tadını biraz bozuyor. Bu şekilde pişirdiğimde beğenenleri oldu, sevmeyenleri de oldu.
  • Sos olarak istenilen meyve kullanılabilir. Hatta bence çikolata da güzel olur. Dondurma ile de servis edilebilir.
  • Fincandan çıkartmak tatlının dokusuna zarar vermeden, bıçak fincanın iç çevresinde döndürülebilir. Bir tarafından hava alınca hemen çıkıyor.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!