ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ MANOLYA TATLISI

Manolya Tatlısı

Manolya Tatlısı

Çay saatlerinde sunabileceğiniz enfes bir tarif. Hafifliği ve şık sunumuyla sofraların favorisi olacak. Ben yapımında çilek kullansam da, muz, şeftali gibi mevsim meyvelerine de yer verebilirsiniz.

Alternatif olarak oreolu magnolia ve meyveli avokado puding tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Aslican Çikolatalı tatlılara bayılırım.
12 Tarif       12 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Manolya Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1.5 çay bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı nişasta

İçi için:

  • 15-20 adet çilek
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 1 adet muz

Manolya Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencerenin içine süt, un, yumurta sarısı, nişasta ve şekeri ekleyip güzelce karıştırın.
  • Malzemeleri orta ateşte kıvam alana kadar pişirin.
  • Kıvam almaya başladığında ocaktan alın karıştırarak oda sıcaklığında ılıtın.
  • Bu esnada çilekleri yıkayıp istediğiniz şekilde dilimleyin. Aynı şekilde muzu da dilimleyin.
  • Bebe bisküvilerini rondodan geçirerek ufak parçalara ayırın.
  • Puding soğumaya başladığında cam kupların tabanına bir iki kaşık puding ekleyin ve yayın.
  • Üzerine bisküvi ve çilek parçaları yerleştirin. Tüm bisküviler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • En üst kısmı yalnızca puding koyarak bırakın. Hazırladığınız tatlıları buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis edeceğiniz zaman üzerine muz, çilek dilimi ve isteğe göre çikolata sosu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Manolya Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Puding hafifçe ılıdıktan sonra kremasını ekleyerek çırpın.
  • Dilerseniz kakaolu bisküvi veya yulaflı bisküvi de kullanabilirsiniz.
  • Tatlıyı buzdolabında soğutmadan önce üzerine meyve koymayın. Aksi takdirde meyve sulanır ve kıvamı bozulur.
  • Üzerine fındık, badem ve bisküvi kırıntıları da ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!