ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ LİMON CHEESECAKE

Limon Cheesecake

Limon Cheesecake

LİMON CHEESECAKE..

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Alperhappy Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencisiyim Akdeniz ve Uzak Doğu mutfağı ile ilg
1 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limon Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için:

  • 2 paket bisküvi
  • 120 gr eritilmiş tereyağı
  • Çeyrek su bardağı süt

Sosu için:

  • 1 limon suyu ve rendesi
  • 1 bardak su
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 Yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Çeyrek  çay kaşığı zerdeçal

Dolgu için:

  • 400 gram labne peyniri
  • 2 paket krema
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 4 tam yumurta + 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya + yarım çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 çay kaşığı limon özütü

Limon Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için bisküvileri rondodan un gibi olana kadar geçiriyoruz.
  • Kelepçeli kalıbımıza yayıyoruz  eritmiş olduğumuz tereyağı ve sütü ilave ediyoruz. Bardak arkasıyla baskı uygulayıp düzgün bir zemin hazırlıyoruz.
  • Kelepçeli kalıbı dolguyu hazırlarken +4 e kaldırıyoruz.
  • Labne peyniri ve kremayı bir kaba alıp çırpıyoruz sonrasında şekeri ilave ediyoruz.
  • Yumurtaları ve limon özütünü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Unu vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz.
  • +4 de dolapta dinlendirdiğimiz tabanımızı çıkartıp etrafını alüminyum folyo ile kaplıyoruz.
  • Hazırlamış olduğumuz karışımı üstüne döküyoruz.
  • Hafifçe vurup hava kabarcıklarını önlüyoruz. (fırının içine 1 kap su koyuyoruz) Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 9-10 dakika kadar tutup ısıyı 160'a düşürüyoruz. 
  • 1 saat fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıp sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Sos tenceresine 1 limon suyu, şeker, 1 limon rendesi, su, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, çeyrek çay kaşığı zerdeçalı  sos tenceremize alıp karıştırıyoruz ve ateşe alıyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Kaynamaya başladığında tereyağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz kıvam aldığında hazır demektir.
  • Soğuyan cheesecake'in üstüne yayıyoruz ve 1 gece dolapta mutlaka bekletiyoruz. Afiyet OLSUN...
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!