ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ KITIR ÇİKOLATALI BALKABAĞI CHEESECAKE

Kıtır Çikolatalı Balkabağı Cheesecake

Kıtır Çikolatalı Balkabagı Cheesecake

@cilgsplate okuyucumuzdan tabanı ağızda eriyen, içi kremamsı ve üstü kıtır kıtır ağızda dağılan bitkisel cheesecake tarifi ile karşınızdayız. Genellikle labne peynir ve bisküvi tabanıyla hazırlanan cheesecake'i bu kez bal kabağı püresi ve çikolata ile buluşturduk ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Malzemeleriniz hazırsa, kıtır çikolatalı balkabağı cheesecake yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak en popüler tarifler arasında yer alan san sebastian cheesecake tarifini de deneyebilirsiniz. Detaylı anlatımı ve en lezzetli tarifleriyle cheesecake nasıl yapılır? yazımıza göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıtır Çikolatalı Balkabağı Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Alt Taban:

  • 1/2 kap Badem unu (blenderdan bademleri geçirin)
  • 4 yemek kaşığı Ceviz
  • 3 ıslanmış çekirdeği çıkarılmış hurma

Balkabakli Baz:

  • 1.5 bardak haşlanmış balkabağı püresi
  • 8 yemek kaşığı teneke Hindistan cevizi sütü
  • Vanilya Özü/1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • Damak zevkinize göre Akçaabat Şurubu/Bal/Hurma vb.

Çikolatalı Üst Baz:

  • 1/2 Avokado
  • İsteğe bağlı 3 yemek kaşığı şekersiz bitter çikolata
  • Vanilya özü
  • Damak zevkinize göre Akçaabat Şurubu/Bal/Hurma vb.
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü

Kıtır Çikolata Sos:

  • 3 yemek kaşığı erimiş hindistan cevizi yağı
  • 2 yemek kaşığı ham kakao tozu

Süslemek için:

  • Ham kakao parçacıkları

Kıtır Çikolatalı Balkabağı Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mutfak robotundan bütün taban malzemeleri çekip bir bardak arkası kullanarak eşit bir şekilde kaba yayın.
  • Tabanın sertleşmesi için buzdolabında bekletin.
  • Bunu baz, cikolatali üst baz ve krokan sos içinde aynı şekilde uygulayın. Hazırladığınız bazları eşitçe kaba yayıldığına emin olun.
  • Kıtır çikolata sos kısmını hazırlarken hindistancevizi yağını erittikten sonra biraz soğumasını bekleyip kakao tozu ile karıştırın.
  • Daha sonra buzdolabına koyduğunuzda yağ sıcak kalıp üst kalıpta çatlama yaratmasın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!