Hafif Alman Pastası

Hafif Alman Pastası
06 Eylül 2021

Üzerini istediğiniz meyvelerle süsleyebileceğiniz yazlık pasta.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Hafif Alman Pastası için

Malzemeler

Pandispanya İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Kreması İçin:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet büyük boy muz

Üzeri İçin:

  • Pudra şekeri
  • Vişne
Hafif Alman Pastası

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kaba 3 yumurta ve 1 su bardağı toz şeker eklenir. Yumurta ile şeker 3-4 dakika çırpılır.
  2. Sıvıyağ, süt ve yoğurt eklenip mikser ile çırpılır. Un, vanilya, kabartma tozu eleyerek, eklenir. Mikser ile son kez karıştırılır.
  3. 26 cm lik yuvarlak bir fırın kabı  yağlanır, unlanır. Pandispanya karışımı kabın içine boşaltılır. Isıtılmış 180° fırında 20- 25 dakika pişer ve ılınmaya bırakılır.
  4. Tereyağı ve vanilya hariç krema malzemeleri bir tencerede çırpılıp ocağa alınır. Çırpılarak pişirilen krema koyu bir kıvam aldığında altı kapanır, tereyağı ve vanilya eklenip karıştırılır.
  5. Pandispanya ortadan kesilip krema sürülür. (İsterseniz bu aşamada meyve de ekleyebilirsiniz)
  6. Üzeri kapatılır. Pudra şekeri serpilir. Üzerini istediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo