ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ EKLER

Ekler

Ekler
Herkese merhabalar 😍 Bu ekler bir ef-sa-ne diyerek başlamak istiyorum sözlerime. Bu tarifimi mutlaka ama mutlaka kaydedin ve tertemiz evinizde kendi eklerinizi hazırlayın , eminim bayılacaksınız😍🤗 Bu ölçüler ile 40 adet ekler elde ettim. 

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat 30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

4 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekler Tarifi İçin malzemeler

💐Hamuru için:

  • 100 gr tereyağı
  • 1 çimdik tuz
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 4 yumurta (yumurtalar büyük ise 3 adet yeterli olacaktır)

💐Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Vanilya
  • Krem şanti (75 gr)

💐Üzeri için:

  • 200 gr sütlü çikolata

Ekler Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kremayı hazırlayarak başlıyoruz. Vanilya ve krem şanti hariç bütün krema malzemeleri bir tencereye alınır ve sürekli karıştırarak orta ateşte pişirilir.
  • Krema göz göz olunca ocak kapatılır. Vanilya eklenir ve şöyle bir karıştırılır ve krema soğumaya bırakılır.
  • Krema soğuduğu zaman krem şanti toz halinde eklenir ve güzelce çırpılır. Krema sıkma torbasına alınır.
  • Şimdi hamurumuzu hazırlayalım. Tereyağı bir tencereye alınır. Yağ eritilir ama yağı kaynatmayın.
  • Yağ eridiği zaman su ,şeker ve bir çimdik tuz eklenir. Kaynama noktasına gelince un eklenir ve kısık ateşe alınır.
  • Kısık ateşte hızlı bir şekilde sürekli karıştırarak hamur toparlanır. Hamur 3-4 dakika kavrulur ve soğumaya bırakılır.
  • Soğuması çok önemli !. Hamur soğuduğu zaman yumurtalar tek tek eklenmeye başlanır.
  • Yumurtaların tek tek eklenmesi çok önemli. İlk yumurta eklenir ve mikser ile iyice yedirilir.
  • İlk yumurta 4-5 dakika boyunca çırpılınca ikinci yumurta eklenir ve o da 4-5 dakika çırpılır.
  • Daha sonra üçüncü yumurta eklenir ve 4-5 dakika daha çırpılır. Son olarak 4. yumurta eklenir ve 4 -5 dakika daha çırpılır.
  • Yapışkan bir hamur elde edilecek. Eğer yumurtalarınızın boyutu büyük ise 3 yumurtada yeterli olacaktır.
  • Hamur sıkma torbasına konur ve fırın kağıdına şeritler halinde sıkılır. Hamurlarımızın kenarlarında eğrilikler olursa parmağımız su ile ıslatılır ve eğrilikler düzeltilir.
  • 190 derece fırında alt üst ayarda pişirilir. Hafif kahverengimsi bir rengi olunca pişmiş demektir. Benimki yaklaşık yarım saatte pişti.
  • Ekler pişerken fırın kapağını açmamaya çalışın, böylelikle eklerleriniz sönmeyecektir.
  • Pişen eklerler fırından alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuduğu zaman bir bıçak yardımı ile kenarından keselim.
  • Sıkma torbasına koyduğumuz kremadan eklerlerin aralarına sıkalım.
  • Çikolata benmari usulü eritilir ve eklerlerin bir yüzü çikolataya bandırılır ve arzuya göre süslenir. Afiyet olsun😋
  • Ben bu ölçüler ile 40 adet ekler elde ettim ancak eklerlerin sayısı boyutuna ve kalınlığına göre değişiklik gösterir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!