ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ BROWNİ

Browni

Browni

Kekin ıslak ıslak dokusu yumuşaklığı harika bir tarif yanına kahve yapmanızı öneriyorum 🙈

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Aysenurrmutfakta Değişik yemekleri ve değişik yemek kültürlerini severim
6 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Browni Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 200 gram kare çikolata
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao (sütlü çikolata kullandığım için koydum)
  • 1 paket vanilya
  • Bir fiske tuz
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un

Üzeri için:

  • Fındık

Browni Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı kısık ateşte eritilerek ocaktan alınır.
  • İçerisine çikolatalar ilave edilerek tereyağı ısısında erimesi sağlanır.
  • Karıştırma kabına yumurta ve şeker alınarak yüksek devirde krema kıvamı olana kadar çırpılır.
  • İçerisine ılınmış olan karışım ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.
  • Pürüzsüz bir kıvam aldığında kakao, vanilya, tuz ve un ekleyip spatula yardımıyla karıştırılır.
  • Yağlı kağıt borcamın en küçük boyuna kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirilir.
  • Üzerine fındık ilave edilerek 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirilir.
  • Fırının kapağını açmayalım eğer kekimizin üzeri çatlamış ise olmuş demektir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!