ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ BALKABAKLI CHEESECAKE

Balkabaklı Cheesecake

Balkabaklı Cheesecake

Balkabağı taneleri ve püresi ile oluşturulan cheesecake..

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

1 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balkabaklı Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için:

  • 1.5 paket yulaflı bisküvi
  • 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı

Kreması için:

  • 2 paket labne peynir (400 gr)
  • 1 paket kutu süt kreması (200gr)
  • Çeyrek su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Balkabağı püresi için:

  • 250 gr balkabağı
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Az miktarda tarçın
  • Yarım su bardağı su

Balkabaklı Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için bisküvileri rondoda un haline getirinceye kadar parçalayın.
  • Erittiğiniz tereyağını bisküvilere ekleyip karıştırın, kelepçeli kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın.
  • Hazırladığınız tabanın donması için dondurucuya alın ve 15 dakika dinlendirin.
  • 2- 3 parça balkabağını 2 yemek kaşığı şekerle haşlayın.
  • Peynirli karışım için yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın.
  • Sarıları ve yarım bardağı toz şekeri eriyinceye kadar çırpın.
  • Eriyen şekerin üstüne labneyi ve kremayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Başka bir kapta yumurtanın aklarını yarım yemek kaşığı toz şeker ekleterek kar haline getirin.
  • Kabaran aklara un ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • 2 karışımı birbirine spatula yardımıyla ekleyerek alttan yukarıya doğru karıştırın.
  • Karışımı bisküvi tabanını üzerine dökün, önceden haşladığınız balkabağı iri küpler halinde doğrayarak karışımın içine rastgele serpin.
  • Fırına girecek bir kaba su koyup, suyla birlikte önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika sonra 180 derecede 15 dakika üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  • Pişen cheesecake’i soğuması için fırının kapağını açarak dinlendirin.
  • Sosu için; Balkabağı, su, şeker ve tarçını tencereye alın. Balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Pişen karışımı ezerek püre haline getirin, soğutun ve pişen cheesecake'in üzerine dökün.
  • Ardından iri parçalara ayırdığınız cevizleri de üzerine serpiştirin.
  • En az 4-5 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!