ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ BAL KABAKLI RULO PASTA

Bal Kabaklı Rulo Pasta

BALKABAKLI RULO PASTA

Tarçın, yenibahar, zencefille bezeli bu efsane güz keki ve sarıp sarmaladığı enfes, pratik peynir kreması, davet sofralarınızın gözdesi olacak...🤗 

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

9 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bal Kabaklı Rulo Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • (200 ml su bardağı)
  • 1/4 su bardağı Pudra şekeri(keki sararken, havluya serpmek için)
  • 3/4 su bardağı çok amaçlı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 silme çay kaşığı tarçın
  • 1 silme çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil
  • 1/4 çay kaşığı Hindistan Cevizi
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 3 büyük yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı balkabağı püresi
  • 2 çay kaşığı toz vanilin

Krema için:

  • 1 paket Pınar Beyaz krem peynir
  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı Pudra şekeri(elenmiş)
  • 1 çay kaşığı toz vanilin

Bal Kabaklı Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

  • Toz malzemeleri; Elenmiş un, baharatlar, k. tozu, vanilin ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.
  • Diğer tarafta yumurtalar ve şekeri yüksek devirde çırpıp kabartın. Bal kabağını ekleyin, düşük devirde çırpın.
  • Karıştırdığınız kuru malzemeleri ekleyip çırpın. Yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye yayın.
  • 180 dereceye ısıtılmış fırında 8-10 dk pişirin. Fırından alıp Pudra şekeri elediğiniz pamuklu bir havluya rulo şeklinde sarın (reelste var, ben yağlı kağıda sardım) Tel üzerinde soğumaya bırakın.
  • Krema için; Krem peynir ve oda sıcaklığında tereyağını iyice karışana kadar çırpın. Pudra şekerini ve vanilini ekleyip yüksek devirde çırpın.
  • Buzdolabında soğutun. Rulo yaptığınız keki açıp  yüzeye kremayı yayın ve tekrar rulo şeklinde sarın. Buzdolabında soğutun.
  • Bir gece beklerse çok güzel olur. Üzerine Pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!