ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ AYVA TATLISI

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

1 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayva Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilo ayva
  • 700 gr şeker
  • 6 adet karanfil
  • 1 limon suyu
  • Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası

Ayva Tatlısı Nasıl Yap��lır?

  • Ayvaları yıkayın, kabuklarını soyun. İsteğinize bağlı olarak ikiye ya da dörde bölün.
  • İçinin kalın kısmını çekirdekleriyle birlikte çıkarın. Soyduğunuz ayvaları ve çekirdekleri yarım saat limonlu suda bekletin. 
  • Şekerin 2 bardağını tencerenin dibine koyun. Ayvaları sırtı aşağıya gelecek şekilde dizin. Aralarına, kıvam vermesi için çekirdekli orta kısımları koyun.
  • Kalan şekeri ayvaların üzerine eşit şekilde ilave edin. Ayvaları beklettiğiniz suyu süzerek tencerenin yarısına kadar koyun.
  • Aralarına karanfilleri serpin. Önce biraz yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 30- 40 dakika pişirin. 
  • Kaynamaya başladığı zaman gıda boyası ile renk verin. Boyayı soğuk suda eritin, sonra şekerli sıvıya karıştırın.
  • Suyunun kıvamını anlamak için küçük bir çay tabağına koyup kıvamına bakın. Eğer soğuduğunda tabakta zor akıyorsa olmuş demektir.
  • Kaymakla servis yapmanızı tavsiye ederim. Üzerine zevkinize göre ceviz veya fındık ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!