Zeytinyağlı Havuç Pilaki

Zeytinyağlı Havuç Pilaki
04 Aralık 2022

Ekşi lezzetler sevenler için lezzetli ve hafif bir tarif. 👌🥕🍋

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Havuç Pilaki için

Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım yemek kaşığı pirinç
  • 2-3 dal dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • Tuz
  • Zeytinyağı
Zeytinyağlı Havuç Pilaki

Nasıl Yapılır

  1. Havuçların kabuğu soyulur ve verev şekilde doğranır.
  2. Kuru soğan piyazlık doğranır.
  3. Dereotu ince kıyılır.
  4. Sarımsak ince ince doğranır.
  5. Limonun suyu sıkılır.
  6. Tencereye zeytinyağı koyulur ve soğan ilave edilir, soğanın rengi değişinceye kadar sotelenir.
  7. Havuç dilimleri, pirinç ve sarımsak eklenir. Az su ve limon suyu eklenir ve havuç yumuşayana kadar pişirilir.
  8. Servis tabağına alınır.
  9. Üzerine dereotu eklenerek servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo