ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ PİLAKİ

Zeytinyağlı Havuç Pilaki

Zeytinyağlı Havuç Pilaki

Ekşi lezzetler sevenler için lezzetli ve hafif bir tarif. 👌🥕🍋

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

75 Tarif       11 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Havuç Pilaki Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım yemek kaşığı pirinç
  • 2-3 dal dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Zeytinyağlı Havuç Pilaki Nasıl Yapılır?

  • Havuçların kabuğu soyulur ve verev şekilde doğranır.
  • Kuru soğan piyazlık doğranır.
  • Dereotu ince kıyılır.
  • Sarımsak ince ince doğranır.
  • Limonun suyu sıkılır.
  • Tencereye zeytinyağı koyulur ve soğan ilave edilir, soğanın rengi değişinceye kadar sotelenir.
  • Havuç dilimleri, pirinç ve sarımsak eklenir. Az su ve limon suyu eklenir ve havuç yumuşayana kadar pişirilir.
  • Servis tabağına alınır.
  • Üzerine dereotu eklenerek servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!