ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER YOĞURTLU GARNİTÜR

Yoğurtlu Garnitür

Yoğurtlu Garnitür

Nefis ve pratik hafif bir lezzet 👌

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

47 Tarif       8 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yoğurtlu Garnitür Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet orta boy havuç
  • 4 adet orta boy patates
  • 4 adet ceviz
  • 6 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
  • Yarım bağ dereotu
  • Pul Biber
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Yoğurt (süzme yoğurt)

Yoğurtlu Garnitür Nasıl Yapılır?

  • Havuç ve patates küçük küçük küpler halinde doğranır. 
  • Havuç ve patates buhar pişirme aparatında yumuşayana kadar pişirilir, soğumaya bırakılır.
  • Ceviz küçük parçalara ayrılır.
  • Dereotu ince ince doğranır.
  • Bir kaba yoğurt koyulur kaşıkla kremsi kıvam alana kadar karıştırılır. Diğer tüm malzemeler de koyulur, karıştırılır. Servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!