ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER YOĞURTLU CEVİZLİ SALATALAR

Yoğurtlu Cevizli Salatalar

YOĞURTLU CEVİZLİ SALATALAR

Yoğurtlu salatalar sofralarımızda hayli yer alan çeşitler. Birçok ürün ile yapıyoruz ama ilk aklımıza gelenler belki de kereviz, kabak, havuç olur. Evet hepsi klasik ve evet hepsi oldukça kolay, hepimiz de yapabiliyoruz. Olsun madem bir taraftan da tarif defterim oluşuyor o zaman onların da yerini hazırlayalım.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yoğurtlu Cevizli Salatalar Tarifi İçin malzemeler

Havuç salatası için:

  • 4 adet rendelenmiş havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı ceviz (hafif iri)
  • Tuz
  • Yoğurt
  • Mayonez (1-2 çorba kaşığı)

Kereviz salatası için:

  • 2 adet kereviz
  • 1 limon suyu
  • Tuz
  • 1 su bardağı ceviz
  • 3 diş sarımsak

Kabak salatası için:

  • 3 adet kabak
  • 3 diş sarımsak
  • Yoğurt
  • Tuz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 su bardağı ceviz

Makarna salatası için:

  • 1 adet havuç
  • Haşlanmış makarna
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 1/2 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet kapya biber
  • 5-6 salatalık turşusu
  • Salam, sosis yada pastırma
  • Tuz
  • Yoğurt
  • Mayonez
  • Kırmızı toz biber

Yoğurtlu Cevizli Salatalar Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Havuç salatası için; Rendelenmiş havuçlar, tavada tereyağı, ceviz ve sarımsak ile sotelenir.
  • Soğuyunca diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır. Üzerine tekrar ceviz serpilir. (Havuçtan daha fazla faydalanabilmek için yağla buluşması gerek. Sotelenince daha lezzetli oluyor)
  • 👩‍🍳Kereviz salatası için; Kerevizler limonlu suya rendelenir. Bir süre bekletilir ve suyu iyice süzülür.
  • Diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır. Üzerine tekrar ceviz serpilir.
  • 👩‍🍳Kabak salatası için; Rendelenen kabaklar tavada suyunu salıp çekene kadar sotelenir.
  • Soğuyunca diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır. Üzerine dereotu serpilir.
  • 👩‍🍳 Makarna salatası için; Rendelenmiş yada küçük doğranmış havuç, kapya, bezelye, mısır, pastırma (veya türevleri) tavada sotelenir.
  • Soğuyunca soğuk makarnaya eklenir. Diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır. Kullanılan malzemeler isteğe göre çeşitlendirilmesi mümkün.
  • Üzerine tereyağlı kırmızı toz biberli sos gezdirilir.
  • 🧐 Kullanılan mayonez salatayı biraz daha sıkı tutmak için, yoğurt süzme olursa gerek olmayabilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!