ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER TAVUKLU ACEM PİLAVI

Tavuklu Acem Pilavı

Acem pilavı (tavuklu)

Bol soğan, tavuk eti ve pirinç ❤️ Acem pilavı, Bolu Kıbrısçık'a ait tavuklu acem pilavı evimizin en sevilen yemeklerindendir. Sağlıklı tavuk bulduysam mutlaka yaparım. Bol soğanlı olmasının lezzeti tarifsiz. Mutlaka deneyin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       28 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Acem Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 + ¼ su bardağı tavuk suyu
  • Haşlanmış tavuk
  • 3 adet kuru soğan
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz 👩‍🍳

Tavuklu Acem Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etleri haşlanır ve didiklenir. Tavuk suyu pilavda kullanılmak için saklanır. Soğanlar piyazlık doğranır ve tencerede kavrulur. 
  • Kavrulan soğanların üzerine tavuk etleri eklenir. 3-5 dk daha bir arada kavrulur. Elde edilen karışımın yarısı kenara alınır.
  • Tencerede kalan tavukların üzerine pirinçlerin yarısı eklenir. Üzerine kenara ayrılan tavuklar yayılır ve kalan pirinçler de tavukların üstüne aktarılarak tavukların üstü pirinç ile kapatılır.
  • Bu aşamalar yapılırken her aşamada üzerine hafif bastırılması tencereden alırken dağılmamasına yardımcı olabilir.
  • Tuz ve tereyağı parçalar halinde üzerine koyulur. 3 su bardağından biraz fazla tavuk suyu pilava aktarılır ve kapağı katılarak kısık ateşte pişirilir.
  • Tencere servis tabağına ters çevrilir.
  • Ben pirinci ayrı bir tencerede kavurarak kullandım. İsteyen sıcak suda bekleterek de yapabilir.
  • Su ölçüsü her zaman yaptığınız pilava kullandığınız oranda olmalıdır ve pirincin cinsine göre değişebilmektedir.
  • Tarifteki ölçü kendi kullandığım pirinç için geçerlidir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!