Tavuklu Acem Pilavı

Bol soğan, tavuk eti ve pirinç ❤️ Acem pilavı, Bolu Kıbrısçık'a ait tavuklu acem pilavı evimizin en sevilen yemeklerindendir. Sağlıklı tavuk bulduysam mutlaka yaparım. Bol soğanlı olmasının lezzeti tarifsiz. Mutlaka deneyin.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 15 Takipçi

Tavuklu Acem Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 + ¼ su bardağı tavuk suyu
- Haşlanmış tavuk
- 3 adet kuru soğan
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz 👩🍳
Tavuklu Acem Pilavı Nasıl Yapılır?
- Tavuk etleri haşlanır ve didiklenir. Tavuk suyu pilavda kullanılmak için saklanır. Soğanlar piyazlık doğranır ve tencerede kavrulur.
- Kavrulan soğanların üzerine tavuk etleri eklenir. 3-5 dk daha bir arada kavrulur. Elde edilen karışımın yarısı kenara alınır.
- Tencerede kalan tavukların üzerine pirinçlerin yarısı eklenir. Üzerine kenara ayrılan tavuklar yayılır ve kalan pirinçler de tavukların üstüne aktarılarak tavukların üstü pirinç ile kapatılır.
- Bu aşamalar yapılırken her aşamada üzerine hafif bastırılması tencereden alırken dağılmamasına yardımcı olabilir.
- Tuz ve tereyağı parçalar halinde üzerine koyulur. 3 su bardağından biraz fazla tavuk suyu pilava aktarılır ve kapağı katılarak kısık ateşte pişirilir.
- Tencere servis tabağına ters çevrilir.
- Ben pirinci ayrı bir tencerede kavurarak kullandım. İsteyen sıcak suda bekleterek de yapabilir.
- Su ölçüsü her zaman yaptığınız pilava kullandığınız oranda olmalıdır ve pirincin cinsine göre değişebilmektedir.
- Tarifteki ölçü kendi kullandığım pirinç için geçerlidir. Afiyetle ❤️

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR