Portakal Soslu Palamut

Portakal Soslu Palamut
08 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Portakal Soslu Palamut için

Malzemeler

  • 1 limon suyu
  • 2 portakal suyu
  • Yarım portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağından biraz az zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 3 diş sarımsak rendesi
  • 1 dal biberiye küçük doğranmış 
  • Defne yaprağı
  • Karabiber, tuz
  • 3 palamut
  • 2 soğan
  • 2 patates
Portakal Soslu Palamut

Nasıl Yapılır

  1. Palamut, soğan ve patates hariç tüm malzemeler derin bir yerde karıştırılır. 
  2. Hazırlanan sosa balıklar eklenir ve 20 dk boyunca sosun içinde bekletilir.
  3. Soğanlar ve patatesler yuvarlak kesilir. Tuz ve karabiber ile ovulur. Tepsiye yerleştirilir.
  4. Bekleyen balıklarda patateslerin üzerine tepsiye alınır ve kapta kalan sos üzerlerinden gezdirilir.
  5. 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo