ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER PORTAKAL SOSLU PALAMUT

Portakal Soslu Palamut

Portakal Soslu Palamut

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

1 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakal Soslu Palamut Tarifi İçin malzemeler

  • 1 limon suyu
  • 2 portakal suyu
  • Yarım portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağından biraz az zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 3 diş sarımsak rendesi
  • 1 dal biberiye küçük doğranmış 
  • Defne yaprağı
  • Karabiber, tuz
  • 3 palamut
  • 2 soğan
  • 2 patates

Portakal Soslu Palamut Nasıl Yapılır?

  • Palamut, soğan ve patates hariç tüm malzemeler derin bir yerde karıştırılır. 
  • Hazırlanan sosa balıklar eklenir ve 20 dk boyunca sosun içinde bekletilir.
  • Soğanlar ve patatesler yuvarlak kesilir. Tuz ve karabiber ile ovulur. Tepsiye yerleştirilir.
  • Bekleyen balıklarda patateslerin üzerine tepsiye alınır ve kapta kalan sos üzerlerinden gezdirilir.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!