Pastane Usulü Limonata

06 Mart 2021 tarihinde güncellendi.
Pastane Usulü Limonata

Sizi çocukluğunuza götürecek enfes bir limonata tarifi hem de katkısız ve üstelik katkılı tüm limonatalardan daha güzel daha lezzetli...

Soğuk ve sağlıklı içecekler arıyorsanız, üzüm suyu, şeftali suyu ve çilek suyu tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 dakika
Kaç Kişilik: 15 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Pastane Usulü Limonata için

Malzemeler

  • 1 adet küçük boy portakal
  • 3 adet büyük boy limon
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 litre su
Pastane Usulü Limonata

Nasıl Yapılır

  1. Limonun ve portakalın kabuklarını rendeleyin. Ancak beyaz kısımlarını rendelemeyin.
  2. Daha sonra limonun ve portakalın çekirdeklerini temizleyin.
  3. Bir rondo yardımıyla  limon ve portakalı parçalayıp püre haline getirin.
  4. Kapağı olan bir kabın içerisine  şekeri ve kabukları ilave edip iyice karıştırın ve bir karışıma  rondoda bulunan limon ve portakalları da ekleyip şekeri eriyene kadar karıştırın sonra kapağını kapatıp bir gece bekletin
  5. Tülbent yardımıyla yada süzgeç yardımıyla karışımı süzün.
  6. Her litresini yavaş yavaş ekleyerek posa da bulunan limon tadı ve kokusu gidene kadar işleme devam edin .
  7. Sonrasında limonatalarımız hazır.
  8. Not: Eğer  ben bu kadar uğraşamam hemen hazırda bulunsun derseniz portakal ve limonları buzdolabına atıp daha sonra yine aynı ölçülerle biraz çözüldükten sonra 1 gün beklemeden yapabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo