ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER PASTANE USULÜ LİMONATA

Pastane Usulü Limonata

Pastane usulü limonata

Sizi çocukluğunuza götürecek enfes bir limonata tarifi hem de katkısız ve üstelik katkılı tüm limonatalardan daha güzel daha lezzetli...

Soğuk ve sağlıklı içecekler arıyorsanız, üzüm suyu, şeftali suyu ve çilek suyu tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 dakika

Birfiske_mutluluk Gastronomi ve mutfak sanatları mezunuyum.tatlilar ve yemekler yapmayı seviyorum.
3 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pastane Usulü Limonata Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet küçük boy portakal
  • 3 adet büyük boy limon
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 litre su

Pastane Usulü Limonata Nasıl Yapılır?

  • Limonun ve portakalın kabuklarını rendeleyin. Ancak beyaz kısımlarını rendelemeyin.
  • Daha sonra limonun ve portakalın çekirdeklerini temizleyin.
  • Bir rondo yardımıyla  limon ve portakalı parçalayıp püre haline getirin.
  • Kapağı olan bir kabın içerisine  şekeri ve kabukları ilave edip iyice karıştırın ve bir karışıma  rondoda bulunan limon ve portakalları da ekleyip şekeri eriyene kadar karıştırın sonra kapağını kapatıp bir gece bekletin
  • Tülbent yardımıyla yada süzgeç yardımıyla karışımı süzün.
  • Her litresini yavaş yavaş ekleyerek posa da bulunan limon tadı ve kokusu gidene kadar işleme devam edin .
  • Sonrasında limonatalarımız hazır.
  • Not: Eğer  ben bu kadar uğraşamam hemen hazırda bulunsun derseniz portakal ve limonları buzdolabına atıp daha sonra yine aynı ölçülerle biraz çözüldükten sonra 1 gün beklemeden yapabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!