ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER PANCAR SUYUNDA PİŞMİŞ MİNİ KELEBEK MAKARNA

Pancar Suyunda Pişmiş Mini Kelebek Makarna

Pancar  Suyunda Pişmiş Mini Kelebek  Makarna

Doğal kırmızı rengiyle beğeni kazanacak, görseli iştah açan, lezzetli makarna tarifi.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

29 Tarif       7 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pancar Suyunda Pişmiş Mini Kelebek Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • Üç buçuk su bardağı pancar suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı pancar turşusu suyu
  • 1 su bardağı mini kelebek makarna
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Ceviz (üzeri için) 
  • Süslemek için yeşillikler (roka, dereotu vb)

Pancar Suyunda Pişmiş Mini Kelebek Makarna Nasıl Yapılır?

  • Pancar suyu, su, pancar turşusu suyu, tuz bir tencereye koyulur, kaynamaya bırakılır.
  • Su kaynarken makarnalar koyulur ve makarna yumuşayınca kadar pişmeye bırakılır. 
  • Makarnalar pişince süzgeç yardımıyla suyu süzülür . 
  • Tencereye sıvı yağ koyulur. Sıvıyağ kızınca süzgeçten geçirilen makarnalar koyulur, karıştırılır. 
  • Makarnalar servis tabağına alınır, yeşilliklerle istenilen şekilde sunuma hazırlanır. Üzerine ceviz serpilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!