ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER MERCİMEKLİ VE KIZARMIŞ SOĞANLI PİLAV İLE FIRINLANMIŞ REZENE

Mercimekli Ve Kızarmış Soğanlı Pilav İle Fırınlanmış Rezene

MERCİMEKLİ VE KIZARMIŞ SOĞANLI PİLAV İLE FIRINLANMIŞ REZENE

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

5 Tarif       0 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mercimekli Ve Kızarmış Soğanlı Pilav İle Fırınlanmış Rezene Tarifi İçin malzemeler


  • 200 gr Amerikan pirinci
  • 75 gr haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet rezene kökü
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 çay kaşığı tane kimyon
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Mercimekli Ve Kızarmış Soğanlı Pilav İle Fırınlanmış Rezene Nasıl Yapılır?

  • Kök rezeneyi ince dilimleyip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine sarımsak, tuz ve zeytinyağı ilave edip karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  • Pirinci yıkayıp süzün. Yapışmaz tabanlı bir tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp pirinç ile bir çay kaşığı tuz ve tane kimyonu ekleyin.
  • Karıştırarak pirinci bir iki dakika kavurun. 400 ml sıcak su ilave edip karıştırın. Kapağını kapatıp orta-kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirin.
  • Soğanı ince piyazlık kıyıp 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıttığınız tavada altın rengi alana dek karıştırarak kavurun.
  • Kızarmış soğanları ve haşlanmış yeşil mercimeği pilava ekleyip karıştırın. Fırınlanmış rezene ile birlikte servis edin. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!