ANASAYFA
TARİFLER
SİZDEN KLASİK TARİFLER
MERCİMEKLİ VE KIZARMIŞ SOĞANLI PİLAV İLE FIRINLANMIŞ REZENE
Mercimekli Ve Kızarmış Soğanlı Pilav İle Fırınlanmış Rezene

Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Mercimekli Ve Kızarmış Soğanlı Pilav İle Fırınlanmış Rezene Tarifi İçin malzemeler
- 200 gr Amerikan pirinci
- 75 gr haşlanmış yeşil mercimek
- 1 adet rezene kökü
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak, ezilmiş
- 2 çay kaşığı tane kimyon
- Zeytinyağı
- Tuz
Mercimekli Ve Kızarmış Soğanlı Pilav İle Fırınlanmış Rezene Nasıl Yapılır?
- Kök rezeneyi ince dilimleyip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine sarımsak, tuz ve zeytinyağı ilave edip karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Pirinci yıkayıp süzün. Yapışmaz tabanlı bir tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp pirinç ile bir çay kaşığı tuz ve tane kimyonu ekleyin.
- Karıştırarak pirinci bir iki dakika kavurun. 400 ml sıcak su ilave edip karıştırın. Kapağını kapatıp orta-kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirin.
- Soğanı ince piyazlık kıyıp 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıttığınız tavada altın rengi alana dek karıştırarak kavurun.
- Kızarmış soğanları ve haşlanmış yeşil mercimeği pilava ekleyip karıştırın. Fırınlanmış rezene ile birlikte servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR