ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER MERCİMEK CİPSİ

Mercimek Cipsi

Mercimek cipsi

@ipek.bertan İpek Bertan okuyucumuzun tarifiyle sağlıklı bir cips hazırlamaya ne dersiniz? Düşük kalorisi ve lezzeti ile her zevke hitap eden mercimekli cipsleri çok seveceksiniz. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, nefis mercimekli cips yapımına geçebiliriz.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz atıştırmalıklar arıyorsanız, az kalorili kabak cips veya körili badem tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mercimek Cipsi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek (1 gece önceden ıslatılmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze veya kuru baharatlar
  • Çörek otu
  • Haşhaş

Mercimek Cipsi Nasıl Yapılır?

  • 1 gece önceden ıslatılmış kırmızı mercimeği soğuk suyla iyice yıkayın, süzün ve rondoya alın. Üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyip iyice çekin.
  • Cipsin hamurunu elde ettikten sonra diğer malzemeleri ekleyin. Bir kaç tur daha tüm malzemeyi rondodan çektikten sonra tepsiye koyduğunuz yağlı kağıt üzerine ince bir tabaka halinde iyice yayın.
  • 200 derece fırında üzeri kızarana 25-30 dakika kadar pişirin. Çörek otunu mümkün olduğunca az ekleyin.

Not: Kırmızı mercimek, zeytinyağı ve tuz ile hamuru yaptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip eklememek tamamen isteğinize bağlı. Bunlar dışında istediği malzemeleri de kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!