ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER MANTARLI SALÇALI TAVUKLU SULU YEMEK

Mantarlı Salçalı Tavuklu Sulu Yemek

Mantarlı Salçalı tavuklu sulu yemek

Malzemeleri:

1. 

Hazırlanışı:



Kaç
Kişilik

7 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Esra1976 Türk mutfağı
8 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Salçalı Tavuklu Sulu Yemek Tarifi İçin malzemeler

  • 5 liralık alınmış mantar
  • 1 paket 3 tavuk bonfile
  • 3 baş domates
  • 6-7 adet bol sivri biber
  • 5 baş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı salça

Mantarlı Salçalı Tavuklu Sulu Yemek Nasıl Yapılır?

  • 2 tavuk göğsünü haşlayın az suda.
  • Haşlanan göğüsleri tahtada kalınca kesin.
  • Tavuğun haşlanmış suyuna kırmızı biber tuz atıp doğranmış tavukların ilave edip kaynatın.
  • 1 yemek kaşığı salçayı önceden tavuğun haşlanmış suyuna eklemeyi unutmayın.
  • Sonra domatesleri biberleri sarımsaklı ve iri mantarları ilave edip yemeğinizi pişirin. Afiyetle yiyin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!