Mantarlı Pilav

Mantarlı Pilav
28 Ekim 2021

Püf Noktası: Pilavınızın daha parlak, tane tane olup dökülmesini istiyorsanız 1-2 damla limon suyu damlatmanız yeterli. Afiyet Olsun.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Mantarlı Pilav için

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 270 gr mantar
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 7-8 adet kurutulmuş domates
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Mantarlı Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Soğanlarımızı temizledikten sonra küp şeklinde doğrayalım.
  2. Mantarlarımızı peçete yardımı ile güzel bir şekilde temizleyip doğrayalım.
  3. Ocağımızın altını açarak pilav tenceremizde tereyağını eriterek, ilk önce soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. Daha sonra içerisine mantarlarımızı ilave ederek işlemimize devam edelim.
  5. Yıkayıp kenarda beklettiğimiz pirincimi süzüp tenceremize ilave ederek, tüm malzemeler ile beraber kısık ateşte kavuralım. 
  6. Kavrulan pilavımıza tuz ilavesini yaparak bir iki kez karıştırdıktan sonra suyumuzu verelim.
  7. İlk önce harlı daha sonra orta ateşte pişmeye bırakalım.
  8. Pişen pilavımızı muhakkak servis etmeden önce 20-25 dakika üstü örtülü bir şekilde dinlendirelim. 
  9. Dinlenen pilavımızın kapağını açalım.
  10. Kapari, maydanoz, kurutulmuş domateslerimizi ilave edelim. Alttan üste doğru karıştırdıktan sonra tabağımıza servis edelim.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo