Mantarlı Pilav

Püf Noktası: Pilavınızın daha parlak, tane tane olup dökülmesini istiyorsanız 1-2 damla limon suyu damlatmanız yeterli. Afiyet Olsun.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Mantarlı Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- 270 gr mantar
- 1/2 demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı kapari
- 7-8 adet kurutulmuş domates
- 1/2 çay kaşığı tuz
Mantarlı Pilav Nasıl Yapılır?
- Soğanlarımızı temizledikten sonra küp şeklinde doğrayalım.
- Mantarlarımızı peçete yardımı ile güzel bir şekilde temizleyip doğrayalım.
- Ocağımızın altını açarak pilav tenceremizde tereyağını eriterek, ilk önce soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Daha sonra içerisine mantarlarımızı ilave ederek işlemimize devam edelim.
- Yıkayıp kenarda beklettiğimiz pirincimi süzüp tenceremize ilave ederek, tüm malzemeler ile beraber kısık ateşte kavuralım.
- Kavrulan pilavımıza tuz ilavesini yaparak bir iki kez karıştırdıktan sonra suyumuzu verelim.
- İlk önce harlı daha sonra orta ateşte pişmeye bırakalım.
- Pişen pilavımızı muhakkak servis etmeden önce 20-25 dakika üstü örtülü bir şekilde dinlendirelim.
- Dinlenen pilavımızın kapağını açalım.
- Kapari, maydanoz, kurutulmuş domateslerimizi ilave edelim. Alttan üste doğru karıştırdıktan sonra tabağımıza servis edelim.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR