ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER MANTARLI PİLAV

Mantarlı Pilav

Mantarlı Pilav

Püf Noktası: Pilavınızın daha parlak, tane tane olup dökülmesini istiyorsanız 1-2 damla limon suyu damlatmanız yeterli. Afiyet Olsun.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

20 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 270 gr mantar
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 7-8 adet kurutulmuş domates
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Mantarlı Pilav Nasıl Yapılır?

  • Soğanlarımızı temizledikten sonra küp şeklinde doğrayalım.
  • Mantarlarımızı peçete yardımı ile güzel bir şekilde temizleyip doğrayalım.
  • Ocağımızın altını açarak pilav tenceremizde tereyağını eriterek, ilk önce soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Daha sonra içerisine mantarlarımızı ilave ederek işlemimize devam edelim.
  • Yıkayıp kenarda beklettiğimiz pirincimi süzüp tenceremize ilave ederek, tüm malzemeler ile beraber kısık ateşte kavuralım. 
  • Kavrulan pilavımıza tuz ilavesini yaparak bir iki kez karıştırdıktan sonra suyumuzu verelim.
  • İlk önce harlı daha sonra orta ateşte pişmeye bırakalım.
  • Pişen pilavımızı muhakkak servis etmeden önce 20-25 dakika üstü örtülü bir şekilde dinlendirelim. 
  • Dinlenen pilavımızın kapağını açalım.
  • Kapari, maydanoz, kurutulmuş domateslerimizi ilave edelim. Alttan üste doğru karıştırdıktan sonra tabağımıza servis edelim.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!