ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER KIYMALI LAHANA DOLMASI

Kıymalı Lahana Dolması

Kıymalı lahana dolması

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Esra1976 Türk mutfağı
8 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Lahana Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kilo dolmalık kıyma
  • 1 büyük boy beyaz lahana dolmalık
  • 1.5 bu bardağı pirinç
  • Yarım su bardağından daha az bulgur
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım paketten az sana yağ
  • 1 büyük soğan

Baharatlar:

  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Sumak
  • Soğan (ince kıyılmış)
  • Kimyon
  • Kekik
  • Dolma baharatı

Kıymalı Lahana Dolması Nasıl Yapılır?

  • Tencereye bütün lahanaları atarak bol suda 15 dakika haşlayın.
  • İç harcı için; Pirinç ve bulguru güzelce ıslatın. Ardından bir kabın içerisine alın.
  • Üzerine kıyma, sana yağ, salça ve baharatları ekleyerek ıslak elle yoğurun.
  • Haşlanan lahana yapraklarını süzdükten sonra içini hazırladığınız kıymalı harçla doldurun.
  • Sigara böreği sarar gibi düz yuvarlayarak sarın ve iki köşesini kapatın.
  • Hazırladığınız lahanaları tencereye koyun ve 20 dakika pişirin.
  • Artan kıymaları lahanaların üzerine dökün. Afiyetle yiyin, tadı gerçekten çok lezzetli.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!