ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER KIYMALI BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR

Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar

KIYMALI BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR

Karnabaharı birde kıymalı ve beşamel soslu deneyin. Sevmeyene sevdirecek, lezzetini beğendirecek bir tarif daha gelsin. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       16 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • Tuz
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel sos için:

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri

Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Karnabahar küçük parçalara ayrılır ve tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Bir taraftan da soğan ve sarımsak tavada zeytinyağı ile kavrulur.
  • Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. İnce rendelenmiş havuç ilave edilir.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenir. Bir bardağa yakın su eklenerek pişirilir.
  • Karnabaharlar süzülerek fırın pişirme kabına alınır. Karnabaharın üstüne kıymalı harç yayılır.
  • Üzeri beşamel sos ile kaplanır. Rendelenmiş bol miktarda kaşar peyniri koyulur ve 200 derece fırında peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!