Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar

Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar
14 Şubat 2021

Karnabaharı birde kıymalı ve beşamel soslu deneyin. Sevmeyene sevdirecek, lezzetini beğendirecek bir tarif daha gelsin. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar için

Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • Tuz
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel sos için:

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri
Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳 Karnabahar küçük parçalara ayrılır ve tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Bir taraftan da soğan ve sarımsak tavada zeytinyağı ile kavrulur.
  2. Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. İnce rendelenmiş havuç ilave edilir.
  3. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenir. Bir bardağa yakın su eklenerek pişirilir.
  4. Karnabaharlar süzülerek fırın pişirme kabına alınır. Karnabaharın üstüne kıymalı harç yayılır.
  5. Üzeri beşamel sos ile kaplanır. Rendelenmiş bol miktarda kaşar peyniri koyulur ve 200 derece fırında peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo