Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar

Karnabaharı birde kıymalı ve beşamel soslu deneyin. Sevmeyene sevdirecek, lezzetini beğendirecek bir tarif daha gelsin.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 31 Takipçi

Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- Tuz
- 400 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet küçük havuç
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için:
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
- Kaşar peyniri
Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır?
- 👩🍳 Karnabahar küçük parçalara ayrılır ve tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Bir taraftan da soğan ve sarımsak tavada zeytinyağı ile kavrulur.
- Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. İnce rendelenmiş havuç ilave edilir.
- Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenir. Bir bardağa yakın su eklenerek pişirilir.
- Karnabaharlar süzülerek fırın pişirme kabına alınır. Karnabaharın üstüne kıymalı harç yayılır.
- Üzeri beşamel sos ile kaplanır. Rendelenmiş bol miktarda kaşar peyniri koyulur ve 200 derece fırında peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyetle ❤️

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR