ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER IZGARA MEZGİT

Izgara Mezgit

Izgara Mezgit

Balıklar tezgahları doldurmaya başladı. Kış aylarında çok severek tükettiğim yapımı oldukça kolay bir tarifim var. 20 dakikada hazırlayabileceğiniz ızgara mezgiti, sevdiğiniz mezelerle birlikte servis edebilirsiniz. Tarifi deneyenlerden yorumlarını bekliyorum. :)

Alternatif olarak palamut lakerda, levrek külbastı ve hamsi buğulama tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

1 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Izgara Mezgit Tarifi İçin malzemeler

  • 4 dilim mezgit fileto
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tereyağı (erimiş)
  • 4 adet cherry domates
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu (iri çekilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber (iri çekilmiş)
  • 2 dal taze kekik
  • Kuşkonmaz (haşlanmış)
  • Dilimlenmiş limon
  • Maydanoz (isteğe göre)

Izgara Mezgit Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş fileto balıkları güzelce yıkayın ve kurulayın.
  • Suyunu süzdükten sonra balıkları bir kaba yerleştirin. Üzerine karabiber ve tuz yerleştirin.
  • Ardından kekik yaprakları ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın.
  • Balıkların lezzetlenmesi için buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.
  • Yapışmaz bir tavaya balıkları düzgün olacak şekilde yerleştirin.
  • Cherry domatesleri de balıkların yanına ilave edin.
  • Bir yüzeyi pişirdikten sonra diğer tarafına çevirin ve 1 çay kaşığı tereyağını eşit olarak balıkların üzerine paylaştırın.
  • Balıkların pişmesi için 4-5 dakika bekleyin.
  • Son kez ters düz ettikten sonra balıklarınız hazır demektir.
  • Servis tabağına haşlanmış kuşkonmaz, limon dilimleri, cherry domates ve balıkları yerleştirerek servis edin. Afiyet olsun.

Izgara Mezgit Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Balıkları sosla marine etmeden önce suyunu tamamen süzdüğünüzden emin olmalısınız.
  • Marinasyon sosları balıkların daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Mezgitleri tava yerine 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirebilirsiniz.
  • Yanında bol yeşillik sunmayı unutmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!