ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER DENİZ MAHSÜLLÜ HUMUS

Deniz Mahsüllü Humus

Deniz mahsüllü humus

Humusu bu tarifle deneyerek ana öğün haline getirebilirsiniz, lezzetli ve farklı bu humus tarifini mutlaka denemelisiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

21 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Deniz Mahsüllü Humus Tarifi İçin malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 çay bardağı tahin
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 5 yemek kaşığı su
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Deniz mahsullü sote için:

  • 2 kalamar
  • 100 gr karides
  • 1 soğan
  • 1 sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz

Deniz Mahsüllü Humus Nasıl Yapılır?

  • Humus için tüm malzemeyi rondoya koyup pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekiyoruz.
  • Sote için soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar tereyağında pişiriyoruz.
  • Halka doğradığımız kalamarları da ekleyip,1/3 çay bardağı su ekleyip 10 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  • Kalamarlar yumuşayınca karidesleri ve baharatları da ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Humusu tabağa yayıp üzerine deniz mahsullü sotemizi ekleyip maydanoz ve susamla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!