ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER DENİZ BÖRÜLCESİ MEZESİ

Deniz Börülcesi Mezesi

Deniz Börülcesi Mezesi

Nefis deniz börülcesi mezesi tarifi.🌿👌

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

55 Tarif       11 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Deniz Börülcesi Mezesi Tarifi İçin malzemeler

  • Bir Bağ Deniz Börülcesi
  • 3-4 Diş Sarımsak
  • Nar Ekşisi
  • Beyaz Sirke
  • 1 Adet  Limon
  • 1 Adet Portakal
  • Zeytinyağı
  • Pul Biber
  • Sumak

Deniz Börülcesi Mezesi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye su  koyulur. İçerisine temizlenen sarımsaklar koyulur ve su kaynamaya bırakılır. 
  • Su kaynarken deniz börülcesi tencereye koyulur, yumuşayana kadar pişirilir, pişirildikten sonra süzgeçten geçirilir, pişen sarımsaklar da alınır.
  • Bir kaba biraz su ve buz koyulur. Haşlanmış deniz börülcesi biraz  buzlu suyun içerisinde bekletilir ve (soğuk suda da bekletilebilir) deniz börülcesinin içerisindeki kılçık temizlenir. 
  • Bir kaba deniz börülcesi, rendelenmiş portakal ve limon kabuğu, zeytinyağı, pul biber, sumak, nar ekşisi, deniz börülcesiyle haşlanmış sarımsaklar, beyaz sirke koyularak karıştırılır. Servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!