Chimichurri Sos

Bu defa bir yemek değil bir sos yaptım. Tesadüfen gördüm bir paylaşımda hoşuma gitti capcanlı renkli. Sanıyorum Güney Amerika da yapılan bir sos. Izgara etlerle birlikte tüketiliyor. Ben dün balıkla denedim. Harika oldu. Çok uyumlu gerçekten.
Taze otları seviyorsanız birde zeytinyağı ilavesiyle tadına doyulmaz.☺ Tarif için malzeme listesi buyurun👇
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
1 dakika

Chimichurri Sos Tarifi İçin malzemeler
- 👉1/3 demet maydanoz
- 👉bir tutam taze kekik
- 👉1 çay kaşığı kuru kekik
- 👉2 diş sarımsak
- 👉 1 adet chili biber(normal acı biberde olabilir)
- 👉biraz tuz
- 👉1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 👉Bir tutam toz kırmızı biber
- 👉göz kararı üzerini hafif kapatacak şekilde zeytinyağı 🤩
Chimichurri Sos Nasıl Yapılır?
- Yapımı çok basit. Normal bizim ezme salata gibi.
- Bütün malzemeleri doğrama tahtasında satırla ya da düz bir bıçakla iyice kıyıyoruz.
- Ardından sirke ve zeytinyağı ilavesini yapıyoruz. Hepsi bu kadar..
- Son olarak belirteyim. Bu sosu derin dondurucuda ya da daha kısa bir süre buzdolabında saklayıp kullanabiliniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR