ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER BAMYA TURŞUSU

Bamya Turşusu

Bamya Turşu

Çocukluğumdan beri en sevdiğim sebzelerden olan bamya ile ilgili bir tarifle geliyorum bugün size. Özellikle hoş sohbetlerin yapıldığı davet sofralarının, rakı mezelerimin yanında alternatif bir ürün “Bamya Turşusu.” 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

20 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bamya Turşusu Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg bamya
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 avuç tane karabiber
  • Defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Bamya Turşusu Nasıl Yapılır?

  • Turşumuzu hazırlamak için ilk etapta bamyalarımızı yıkayıp ayıklayalım.
  • Daha sonra temiz bir kavanozumuza sarımsakları, tane karabiberi, defne yaprağını en son ayıkladığımız bamyalarımızı ilave edelim.
  • Tenceremizin içerisine sıvı malzemelerimiz ile beraber kaya tuzunu ilave ederek ocağımız altını açarak karıştırmaya başlayalım.
  • Hafif kaynak karışımı kepçe yardımı ile kavanozumuza ilave edip kapağını kapatalım.
  • Soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz turşumuzu ters çevirerek serin güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!