ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER ALİ PAŞA PİLAVI

Ali Paşa Pilavı

ALİ PAŞA PİLAVI

Bugüne kadar yaptığım pilavlar içinde en sevdiklerimizden olur kendisi. Oldukça lezzetli, her sofraya ve misafire uygun, tabakta pirinç tanesi bıraktırmayacak bir pilav. Kaydedin deneyin, benden söylemesi 😉

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       28 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ali Paşa Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı fıstık
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su

Ali Paşa Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Kıyma, tuz ve karabiber ile köfte hamuru yoğurulur. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve kızartılır. (Tavada tereyağında döndürerek kızartınca daha lezzetli olur)
  • Kuru üzüm suda bekletilir ve süzülür. Pilav tenceresinde zeytinyağı ve tereyağında pirinçler ve fıstıklar  kavrulur. Kuru üzüm ve tuz eklenir.  
  • Kızartılan köfteler de tencereye alınır. Su ilave edilerek şöyle bir karıştırılır ve pişmeye bırakılır. İstenilen bir kalıba aktarılıp ters çevrilerek servis edilir.
  • 🧐Kalıba aktarmadan da servis edilebilir fakat kalıba aktarmak görsellik katacaktır.
  • 🧐 İstenirse kızartılan köfteler den bir miktar ayrılıp servis ederken pilavın üstüne veya yanına koyulabilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!