ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KAHVALTILIK TARİFLER BOHÇADA YUMURTA

Bohçada Yumurta

Bohçada yumurta

Kahvaltının vazgeçilmezlerindendir yumurta. Hergün yada sık sık tüketildiğinde sıkılabilir insan. O zaman yumurtayı bir de bohçada denemelisiniz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

2 dakika

Pişirme
Süresi

3 dakika

40 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bohçada Yumurta Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik

Bohçada Yumurta Nasıl Yapılır?

  • Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. İkisi de hafifçe tuzlanır. 
  • Tavada tereyağı eritilir. Tava ocaktan alınır.
  • Yumurtanın beyazı tavaya aktarılır ve hızlıca tavanın zeminini kaplaması sağlanır (krep yapar gibi) (hızlıca olmalı ki tava sıcak olduğu için hemen alışkanlığı gidebilir)
  • Alışkanlığı giden yumurta beyazının ortasına dikkatlice sarısı koyulur. Yumurta beyazı yanlardan içe bohça gibi kapatılır.
  • Her iki tarafı da pişirilir.
  • Servis edilirken üzerine kırmızı toz biber ve kekik serpilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!