ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ YULAFLI KURABİYE

Yulaflı Kurabiye

Yulaflı Kurabiye
Oldukça hafif, kıyır kıyır bir lezzet arıyorsanız, bu tarif tam size göre..

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

remskitchenandmore Mutfağa ve tatlıya
3 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yulaflı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 80 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı yulaf unu (ben yulaf ezmesini rondodan geçiriyorum ancak dilerseniz satın da alabilirsiniz.)

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu veya susam

Yulaflı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, sıvıyağ, yumurta akı, yoğurt ve sirkeyi bir kasede karıştırın.
  • Yulaf unu, mahlep, kabartma tozu, tuz ve şekeri bir karıştırma kabında karıştırın.
  • Kuruların olduğu kabın ortasında bir boşluk açın ve sıvı harcınızı ilave edin.
  • Bir spatula yardımı ile güzelce karıştırın. Elinizle şekil verecek kıvama gelene kadar ilave yulaf unu ekleyebilirsiniz.
  • Hamuru 10 dk dinlendirdikten sonra; elinizle yuvarlak şekil verdiğiniz veya iki yağlı kağıt arasında merdane ile açarak, dilediğiniz kalıplar ile kestiğiniz hamurun üzerine yumurta sarısını sürüp, çörek otu / susam serpin ve fırına verin.
  • 180 derecede 15-20 dk kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınızda hala biraz yumuşak olabilir, biraz beklesin kendini çekecektir. Afiyetler olsun!
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!