Oldukça hafif, kıyır kıyır bir lezzet arıyorsanız, bu tarif tam size göre..
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
3-4 su bardağı yulaf unu (ben yulaf ezmesini rondodan geçiriyorum ancak dilerseniz satın da alabilirsiniz.)
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörek otu veya susam
Yulaflı Kurabiye
Nasıl Yapılır
Tereyağı, sıvıyağ, yumurta akı, yoğurt ve sirkeyi bir kasede karıştırın.
Yulaf unu, mahlep, kabartma tozu, tuz ve şekeri bir karıştırma kabında karıştırın.
Kuruların olduğu kabın ortasında bir boşluk açın ve sıvı harcınızı ilave edin.
Bir spatula yardımı ile güzelce karıştırın. Elinizle şekil verecek kıvama gelene kadar ilave yulaf unu ekleyebilirsiniz.
Hamuru 10 dk dinlendirdikten sonra; elinizle yuvarlak şekil verdiğiniz veya iki yağlı kağıt arasında merdane ile açarak, dilediğiniz kalıplar ile kestiğiniz hamurun üzerine yumurta sarısını sürüp, çörek otu / susam serpin ve fırına verin.
180 derecede 15-20 dk kadar pişirin.
Fırından çıkardığınızda hala biraz yumuşak olabilir, biraz beklesin kendini çekecektir. Afiyetler olsun!
Teşekkür ederiz.